Det er et fag, hvor ordet er frit, og diskussionen er i højsædet, og du derfor har mulighed for at byde ind med din egen livsanskuelse, og det der giver dit liv mening.

Tro & Tvivl

For de fleste er tro noget privat, og noget, vi ikke tvinger ned over hovedet på andre. Det er et sympatisk synspunkt og hænger sammen med både frihed og lighed. Men som mennesker har vi også brug for at tænke og tale sammen om hvad vi tror på, og hvilken rolle troen spiller og bør spille. Det gælder både i vores egne liv, de fællesskaber vi lever i, staten og verdenssamfundet. Vi skal føre samtaler om fx. videnskab og tro, tillid til autoriteter, fælles ritualer såsom bryllupper, hvad det vil sige at bede, og hvilke forestillinger der står som fast fundament under fødderne i vores liv. Alt dette kan man også tvivle på, og være kritisk overfor, og det er netop i spændingsfeltet mellem tro og tvivl, livet leves.

Indholdsmæssigt tager vi udgangspunkt i et bredt udvalg af stof: kristendommens og andre udvalgte verdensreligioners bud på skabelsesberetninger, leveregler, syndsbegreber, og overgangsritualer – og det finder vi igennem religiøse kildetekster. Men tro er også en levende og mangfoldig størrelse der kommer til udtryk i litteratur, dokumentar- og fiktionsfilm, popmusik, nyhedsstof og hvad der ellers aktuelt knytter sig til de emner, vi tager op.
I løbet af perioden kan vi komme på besøg i en moske, og vi vil gøre brug af de lokale præster i Rødding, som gerne deler ud af deres erfaring og livsvisdom, og som også synes det fedeste i verden er en god samtale om hvad livet egentlig består af, og hvad man går og tvivler på.

Der er ingen krav om, at du skal være hverken troende eller ateist her – faktisk er muligheden for, at vi befinder os på forskellige positioner, det, der skaber de perfekte betingelser for disse samtaler. Både den, der ikke har den store viden om religion, og den, der kan samtlige bibelhistorier udenad, får noget med sig hjem fra disse timer. Vi dømmer ikke, men lærer, hvordan mennesker er forskellige, og at troen spiller forskellige roller i vores liv, som vi kan være både respektfulde og nysgerrige omkring.

    Lyder det som noget for dig?

    Ønsker du mere information, om hvad vi kan tilbyde dig, så kan du sende os en uforpligtende besked, og så vender vi tilbage hurtigst muligt.