Vi skal primært kredse om, hvad man kan udsige smagsdomme over, og hvordan vi begrunder både vores egen og vores fælles opfattelse af smag – inden for musik, mad, kunst, litteratur, mode, film, dans med mere.

Smagsdommere

I faget Smagsdommerne handler det ikke kun om at gøre sig klog på god smag, men også på hvad smag er for en størrelse i det hele taget.

Hvor får vi vores sans for smag fra, og hvordan kan vi dyrke og forfine den? Hvad er en smagsdom overhovedet? Og hvem har retten til at afgøre, hvad god smag er?

Det er blot nogle af de overvejelser, som vi tager op i undervisningen, hvor vi primært skal kredse om, hvad man kan udsige smagsdomme over, og hvordan vi begrunder både vores egen og vores fælles opfattelse af smag – inden for musik, mad, kunst, litteratur, mode, film, dans osv.

Vi skal f.eks. blive bedre til at kunne besvare følgende spørgsmål: Hvad kan jeg lide og ikke lide, og hvorfor? Er min opfattelse af og måde at begrunde smag bedre end andres? Kan man objektivt sige, at noget er dårligere end noget andet?

Vi skal også blive bedre til at forsvare vores overbevisninger, når vi først har svaret.

Med andre ord skal vi i faget Smagsdommerne slet og ret blive bedre smagsdommere.

Så hvis du har en indre anmelder eller kritiker i maven, eller vil du bare være mere skarp på din egen smag, så kom med. Alle kan være med – og alle er velkomne.

    Lyder det som noget for dig?

    Ønsker du mere information, om hvad vi kan tilbyde dig, så kan du sende os en uforpligtende besked, og så vender vi tilbage hurtigst muligt.