Vi skal dyke køkkenhave, finde mad i naturen og holde dyr. Vi skal også bygge ting selv og selvfølgelig lave en masse lækre ting, vi kan spise og drikke. Og det smager jo bare bedre, når man selv har lavet det.

Selvforsyning for begyndere

Selvforsyning kan være mange ting; at holde husdyr for at få kød, æg, arbejdskraft og gødning, indsamling af vilde planter, fiskeri og jagt, dyrkning af bær, frugter, grøntsager og nødder, dyrkning af hø, halm og korn til sine dyr, at sylte, konservere og henkoge fødevarer, bagning, fremstilling af most, øl og vin, reparation og genbrug af gamle ting, strikning, reparation af bolig, udnyttelse af vind-, vand- og solenergi, dyrkning og fældning af træer til brændsel, at bytte ressourcer og arbejdskraft med naboer og venner, spare op for at undgå gældsætning. I Selvforsyning for begyndere skal vi gerne komme ind på så meget som muligt!

Selv elsker jeg selvforsyning. At være 100% selvforsyndende har dog aldrig været et mål i sig selv. Faktisk sagde en legende inden for selvforsyning engang i bogen “Håndbog i selvforsyning” af John Seymour: “Total selvforsyning er lige så forfejlet som nytteløs. Det gælder om at finde en balance mellem at tjene penge på normal vis og at holde sig selvforsynet.”

I faget vil jeg gerne vise, hvor tingene kommer fra. Vi skal dyke køkkenhave, finde mad i naturen og måske holde dyr. Vi skal også bygge ting selv og selvfølgelig lave en masse lækre ting, vi kan spise og drikke. Og det smager jo bare bedre, når man selv har lavet det.

 

Lav din egen røgovn:

 

Sådan dyrker du kartofler i en spand:

    Lyder det som noget for dig?

    Ønsker du mere information, om hvad vi kan tilbyde dig, så kan du sende os en uforpligtende besked, og så vender vi tilbage hurtigst muligt.