Sammen forsøger vi at fremkalde og forstå nogle af dem - og andre fyrtårne, ikoner og ildsjæle. Vi vil belyse hvilke spor, de har sat sig – og hvad vi kan bruge dem til i dag.

Politiske fyrtårne, kulturelle ikoner og ildsjæle

Verdenshistorien skrives af af historikere, men skabes ofte af politiske ledere, kulturelle ikoner og ildsjæle, der rager op og sætter en dagsorden, som kan have både positive og negative konsekvenser for mange mennesker.

Cubas Fidel Castro, den neokonservative britiske premierminister Margaret Thatcher er eksempler – som også præsident George W. Bush, der delte verden op i dem, der var med eller imod USA.Den tjekkiske dramatiker, dissident og senere præsident Vaclav Havel, den snigmyrdede amerikanske præsident John F. Kennedy, den indiske ikke-volds forkæmper Mahatma Gandhi, den sorte menneskerettighedskæmper Martin Luther King, fængselsfangen Nelson Mandela, der senere blev Sydafrikas leder, samt svenske Olof Palme og danske Svend Auken, er politiske figurer, der har været med til at sætte en dagsorden og gøre en forskel i verden.Men det har Bob Dylan, Beyoncé, Greta Thunberg, Malala, Michael Strunge, Emma Holten og Emma Gad også.

Sammen forsøger vi at fremkalde og forstå nogle af dem – og andre fyrtårne, ikoner og ildsjæle. Vi vil belyse hvilke spor, de har sat sig – og hvad vi kan bruge dem til i dag.

Lyder det som noget for dig?

Ønsker du mere information, om hvad vi kan tilbyde dig, så kan du sende os en uforpligtende besked, og så vender vi tilbage hurtigst muligt.