Gennem læsning, diskussion af ideer, musik, film osv. skal vi følge de revolutionære helt op på barrikaderne, ligesom vi også skal se på, hvordan tingene så ud dagen efter revolutionen, da “tømmermændene” satte ind.

Oprørets historie

Vi skal se på, hvordan oprøret har formet vores samfund i så forskellige tilfælde som de franske revolutioner til #MeToo – og alt derimellem. Modstanden mod magtens status quo er nemlig også en skabende aktivitet, der bringer nye tanker og væremåder i spil, ligesom det også ofte er et generationsspørgsmål, hvor de unge bryder med de gamles verden. Hvordan ser oprøret ud i dag og hvorfra kommer det? Er vores generation – som det ofte er blevet sagt – så pæne og visionsløse, at vi har glemt nødvendigheden af at turde tænke utopisk eller er skolestrejkerne for klimaet et eksempel på det modsatte?

Gennem læsning, diskussion af ideer, musik, film osv. skal vi følge de revolutionære helt op på barrikaderne, ligesom vi også skal se på, hvordan tingene så ud dagen efter revolutionen, da “tømmermændene” satte ind. Oprøret giver os mulighed for at forstå samfundet ud fra, hvad det endnu ikke er. 

Allons enfants de la Patrie!

Lyder det som noget for dig?

Ønsker du mere information, om hvad vi kan tilbyde dig, så kan du sende os en uforpligtende besked, og så vender vi tilbage hurtigst muligt.