Kan en forfatter skrive om alt? Kan litteraturen skabe politisk forandring her i andedammen anno 2020 – og skal den i det hele taget kunne det? Kan den redde os fra jordens undergang? Det og meget mere skal vi snakke om i vores lille læseklub.

Ny dansk litteratur

Den danske litteratur er vred og vrængende, den er sorgfuld, anklagende og oprørsk. Men den er også øm og åbenhjertet og nysgerrig over for andre måder at være til på. Hvis man skal foregribe én pointe i dette fag: Litteraturen i dag er alt andet end uengageret eller ironisk tilbagetrukket. Den vil noget. Den har set finanskrisen, den globale opvarmning, den såkaldte flygtningekrise og højrepopulismens opblomstring, den har set fremmedhad, diskrimination og strukturel fattigdom, og den vil ikke lade stå til længere. Ved at læse bøger fra både de store og de små forlag skal vi snakke om krop og køn, psykisk sygdom, om sorg, racisme, arbejde, penge, naturen og klimakrisen – og så skal vi snakke om fremtiden!

”Ny dansk litteratur” er først og fremmest et læsefag, men det betyder ikke, at vi skal sidde hver for sig og pløje siderne igennem i stilhed. Vi skal derimod læse højt i fællesskab, så litteraturen får en stemme. Men det er også et diskussionsfag – vi går i dialog med de uddrag, vi læser, og vi skal alliere os med teori, filosofi og relevante avisartikler i vores læsning. Derudover tager vi fat på nogle af samtidslitteraturens mest presserende spørgsmål: Kan en forfatter skrive om alt? Kan litteraturen skabe politisk forandring her i andedammen anno 2020 – og skal den i det hele taget kunne det? Kan den redde os fra jordens undergang? Det og meget mere skal vi snakke om i vores lille læseklub.

    Lyder det som noget for dig?

    Ønsker du mere information, om hvad vi kan tilbyde dig, så kan du sende os en uforpligtende besked, og så vender vi tilbage hurtigst muligt.