Faget er også “teoretisk/analytisk” i det omfang, at du bliver introduceret for et vist nørdet ordforråd mht. at beskrive musik, da vi skal sætte ord på, hvad vi hører og mærker i vores jagt på en dybere forståelse af musik.

Musikforståelse

I musikforståelse går vi på opdagelse i vidt forskellige genrer, som vi lærer at kende for derigennem at blive et dannet og oplyst publikum. Her er der mulighed for endelig at forstå, hvornår man skal klappe til en klassisk koncert, og hvad det er der er så fedt, så man har mere optur på end gaberen på, når man er i operaen. Vi kan tilsvarende fx dykke ned i discoens historie og DJ-kulturens praksis, og hvordan det hænger sammen med marginaliserede identiteter og kroppens frigørelse. Vi kan undersøge, hvordan den danske folkemusik har haft strenge kår i gamle dage, og nu blomstrer frit og pan-skandinavisk. Det er dels et historisk fag, hvor man får indsigt i hvordan musikken har udviklet sig som den har, og dels et oplevelsesfag, hvor vi lytter til en masse musik og mærker dens effekter på egen krop, måske endda til raveparty eller en sønderhoning. Faget er også “teoretisk/analytisk” i det omfang, at du bliver introduceret for et vist nørdet ordforråd mht. at beskrive musik, da vi skal sætte ord på, hvad vi hører og mærker i vores jagt på en dybere forståelse af musik.

Lyder det som noget for dig?

Ønsker du mere information, om hvad vi kan tilbyde dig, så kan du sende os en uforpligtende besked, og så vender vi tilbage hurtigst muligt.