Faget er også “teoretisk/analytisk” i det omfang, at du bliver introduceret for et vist nørdet ordforråd mht. at beskrive musik, da vi skal sætte ord på, hvad vi hører og mærker i vores jagt på en dybere forståelse af musik.

Musikforståelse

I musikforståelse handler det om den bredest tænkelige vifte af genrer – en musikalsk horisontudvidelse, med sigte på bevidsthedsudvidende oplevelser uden brug af den mindste smule narkotikum. M.a.o. skal vi plukke i øst og vest i nogle genrer og historiske emner, som vi lærer at kende for derigennem at blive et dannet og oplyst publikum.

Måske har du altid været usikker på, hvornår man skal klappe til en klassisk koncert. Måske mangler du et frirum til at dele din glæde ved folkmetal eller ghanesisk pop. Dette fredagsfag lægger op til introduktioner af nye og gamle musikalske værker, diskussioner omkring hvad værkerne gør ved os og hvad de består af – og hyggeligt nørderi over en kop kaffe. Det kan udarte i en podcast, for vi føler ofte, at det strømmer ud af os med bevaringsværdige og underholdende guldkorn i disse timer.

Gør dig klar til at blive provokeret, fascineret, engageret og mystificeret af alverdens musik. Vi skal primært lytte og snakke, og der kræves ingen analytiske forkundskaber eller stor historisk viden – bare du er nysgerrig, lydhør og har lyst til at byde ind med holdninger og reaktioner i verdens bedste lytteklub.

    Lyder det som noget for dig?

    Ønsker du mere information, om hvad vi kan tilbyde dig, så kan du sende os en uforpligtende besked, og så vender vi tilbage hurtigst muligt.