Hvad er det ved moden, som gør, at den fungerer som et spejl på os selv, fortiden og nutiden? Og hvad vil det egentligt sige, at noget er en trend, og at noget er på mode?

Mode

I Mode går vi bag om beklædning som et praktisk håndværk og ser på mode som et politisk og kulturelt fænomen. For moden afslører overraskende meget om, hvem vi er og vores samtid. Men hvorfor det egentligt? Hvad er det ved moden, som gør, at den fungerer som et spejl på os selv, fortiden og nutiden? Og hvad vil det egentligt sige, at noget er en trend, og at noget er på mode? Det er nogle af de spørgsmål, vi vender og drejer i Mode, hvor vi eksempelvis skal læse ikoniske tekster om mode af blandt andre den tyske sociolog Georg Simmel og den amerikanske kulturteoretiker Susan Sontag. Og så kigger vi på moden gennem dens mange vilde modebilleder og ekstravagante modeshows. Undervejs i undervisningen kommer vi omkring alt fra crocs-skoene og vandretøj til at vende og dreje begreber som norm-core, cottage-core og Anna og Lotte-core!

    Lyder det som noget for dig?

    Ønsker du mere information, om hvad vi kan tilbyde dig, så kan du sende os en uforpligtende besked, og så vender vi tilbage hurtigst muligt.