Vi skal se på kunstens skiftende rolle gennem historien, lige fra de først kendte hulemalerier over renæssancens arkitektur og maleri til den moderne abstrakte kunst og samtidskunsten.

Kunstforståelse

Hvis kunsten er god, kan den være med til at udvide vores horisont og endda pege mod nye måder at se verden på. Men god kunst kræver, at man går i aktiv dialog med værket – at man sætter tanken og sanserne i spil frem for blot at gå hurtigt videre til det næste værk i rækken. Det skal vi øve os på i Kunstforståelse.

Vi skal se på kunstens skiftende rolle gennem historien, lige fra de først kendte hulemalerier over renæssancens arkitektur og maleri til den moderne abstrakte kunst og samtidskunsten. Vi skal diskutere nogle af de temaer, som meget ny kunst beskæftiger sig med – krop, identitet, køn, klimakrisen, teknologi og penge – og ikke mindst, hvordan disse har fået form af kunstneren. Vi skal også diskutere kunsten som big business, hvor samtidsværker vurderes til mange millioner kroner og indgår i spekulationsøkonomiens kredsløb på linje med enhver aktie.

Vi skal selvfølgelig også se på en masse kunst! Ikke bare på en computerskærm eller projektor, men ved at tage på udflugt rundt til nogle af de formidable kunstmuseer, der ligger i Sydjylland. Og så skal vi trække vores indre kunstkritiker frem, når vi anmelder de nyeste udstillinger.

    Lyder det som noget for dig?

    Ønsker du mere information, om hvad vi kan tilbyde dig, så kan du sende os en uforpligtende besked, og så vender vi tilbage hurtigst muligt.