Mange tror at design kun handler om at skabe smukke ting. Men at arbejde med design, handler ligeså meget om at få en holdning til verden omkring os!

Kritisk design

Mange tror at design kun handler om at skabe smukke ting. Men at arbejde med design, handler ligeså meget om at få en holdning til verden omkring os!

Faget ”Kritisk design” vil gøre dig bedre til at observere vores omgivelser. Vi skal lave researche, indsamle empiri og analysere data. Kun på den måde kan man lære at opsnuse nye tendenser. Tendenser er nemlig ikke noget, nogen finder på, men noget, der kommer snigende, og som vi ofte først opdager, når de er slået igennem.

På vores jagt efter nye tendenser, vil vi uvilkårligt løbe ind i tendenser, vi slet ikke bryder os om – måske fordi tendenserne er politiske, og vi er politisk uenige. Men det er en vigtig del af designforståelse, at man kan lade sig provokere og hidse op.
Vi skal også finde problemstillinger, som vi synes er oversete i samfundet og lave designprojekter, der belyser dette.

”Kritisk design” er et fag, der ligger på grænsen mellem kunst og design.

Du kan arbejde med:

  • Kunst
  • Nudging
  • Design-aktivisme

Det ikke altid, at man som designer får lov til at have en holdning til det, man producerer, fordi der ofte er en kunde bag. Men i ”Kritisk design” har vi ingen kunder. Derfor kan vi udelukkende gå efter at få designerens egen mening frem.
I ”Kritisk design” skal du være klar til at bruge din kreative side til at råbe verden op med.

    Lyder det som noget for dig?

    Ønsker du mere information, om hvad vi kan tilbyde dig, så kan du sende os en uforpligtende besked, og så vender vi tilbage hurtigst muligt.