Men hvad nu, hvis historien beskrives forkert? Hvad gør det for historiens autenticitet at folk fortæller den forkert? Og hvad nu, hvis man altid har gjort det - pyntet på historien?

Historie i popkulturen

Historie er ikke kun for historikere. Historien er alles, og den er der for at blive brugt. Flere af de bedst sælgende filmproduktioner er gengivelser af historiske begivenheder.

Men hvad nu, hvis historien beskrives forkert? Hvad gør det for historiens autenticitet at folk fortæller den forkert? Og hvad nu, hvis man altid har gjort det – pyntet på historien?

Vi skal se på, hvordan populærkulturen bruger og fremstiller historien. Både som det sker i film, i kunst og i skønlitterære bøger. Et klassisk eksempel, som vi skal dykke ned i, er James Bond. Engang var James Bond ekstremt britisk, i dag minder han mere om en amerikaner. Det samme gælder skurkene. De afspejler tydeligt frygten i det pågældende samfund. Derfor skifter skurkene også nationalitet – fra Rusland til Mellemøsten og tilbage igen. Vi skal se, om de gamle James Bond film kan gøre os klogere på det britiske imperium, og hvordan Bond-babes hænger sammen med Queen Victoria.

Lyder det som noget for dig?

Ønsker du mere information, om hvad vi kan tilbyde dig, så kan du sende os en uforpligtende besked, og så vender vi tilbage hurtigst muligt.