I dette fag skal vi beskæftige os med shamanisme og magi i praksis - vi skal hekse. Det lyder måske småtosset? Vi kan næppe trylle nogen om til en frø, men vi skal undersøge og afprøve hvad magi i virkeligheden kan være, og hvordan det fungerer. Det bliver megasjovt og ikke spor satanisk. 

Hekseri

Hvad er en heks? Ifølge Amanda Schou (moderne heks – Månemama på Instagram) er vi alle hekse, når vi orienterer os mod naturen – bemærker årstiden i planter og blomster eller er mere udadvendte ved fuldmåne, eller når vi solbader. 

I dette fag skal vi beskæftige os med shamanisme og magi i praksis – vi skal hekse. Det lyder måske småtosset? Vi kan næppe trylle nogen om til en frø, men vi skal undersøge og afprøve hvad magi i virkeligheden kan være, og hvordan det fungerer. Det bliver megasjovt og ikke spor satanisk. 

Vi skal lære om forskellige symbolske og rituelle egenskaber ved diverse urter, farver og verdenshjørner. Vi skal have et basiskendskab til diverse naturgudinder. Vi skal lave kærlighedseliksirer og beskyttelsestalismaner, og finde ud af hvilken måde vi hver især er heks på. Vi skal læse lidt skønlitteratur om hekse, der vækker tanker om heksens muligheder og roller. 

Derudover skal vi diskutere selve konceptet hekseri: Få nuanceret billedet af historiens bålafbrændinger og vær med til at debattere køn. Lad det være sagt med det samme, at hekse af begge køn har eksisteret siden stenalderen og fortsat gør det – i en feministisk ånd, jo vist.

Flere ting kan være rigtige på samme tid, når man er heks: ordet heks kommer af det græske ord for “tærskel”. Kom med til et fag, hvor du træder ind over – og bliver stående på – tærsklen mellem at være moderne/normal, og så at være universelt spirituel/supereksentrisk. Vi går i fodsporene på Dannie Druehyld, den legendariske heks fra Rold Skov, hvis død d. 3. maj 2021 affødte en renæssance, eller en “heksebølge”. Den hopper vi glad med på!

    Lyder det som noget for dig?

    Ønsker du mere information, om hvad vi kan tilbyde dig, så kan du sende os en uforpligtende besked, og så vender vi tilbage hurtigst muligt.