Vi skal gå solen op, og vi skal gå solen ned. Vi skal gå egne veje, og vi skal gå i fælles trav. Vi skal gå i mørke med levende lys og på skovbunden med bare fødder for at mærke jorden under os. Vi skal gå i stilhed og til musik, i vild natur og blandt kornmarker.

”Tab for Alt ikke Lysten til at gaae: jeg gaaer mig hver Dag det daglige Velbefindende til og gaaer fra enhver Sygdom; jeg har gaaet mig mine bedste Tanker til, og jeg kjender ingen Tanke saa tung, at man jo ikke kan gaae fra den. (…) Naar man saaledes bliver ved at gaae, saa gaaer det nok.”  

Således skriver Søren Kierkegaard i et brev til sin svigerinde Henriette Kierkegaard i 1847, og siden er sandere ord ikke ytret om, hvad man kan vinde ved den simple handling: at gå. 

At gå giver frihed og frirum – til at tænke, snakke, overveje, mærke, føle, sanse og, måske vigtigst af alt, at glemme sig selv. I en travl hverdag med højt tempo og masser af indtryk kan man hurtigt komme til at føle sig overvældet og hægtet af. Og når det sker, er der ikke noget bedre end at gå en tur, fordi det giver et tiltrængt åndehul. 

 Derfor skal vi i faget gøre netop det: Vi skal gå.  

Vi skal gå solen op, og vi skal gå solen ned. Vi skal gå egne veje, og vi skal gå i fælles trav. Vi skal gå i mørke med levende lys og på skovbunden med bare fødder for at mærke jorden under os. Vi skal gå i stilhed og til musik, i vild natur og blandt kornmarker. Vi skal gå gennem det sønderjyske landskab, over bakker og gennem marskens åbne flade terræn. Vi skal gå på tilgroede stier og på åbne landeveje.  

Og sidst, men ikke mindst, så skal vi gå på opdagelse. 

    Lyder det som noget for dig?

    Ønsker du mere information, om hvad vi kan tilbyde dig, så kan du sende os en uforpligtende besked, og så vender vi tilbage hurtigst muligt.