Du lærer at fremstille et stof, som du synes, det er værd at høre om, på en bevidst måde, så det bliver spændende og underholdende for både dig og dit publikum.

Fortælleværksted

Vi fortæller historier hver dag: til både de nærmeste og dem, vi møder på vores vej. Nogle bryder sig ikke om spotlightet, mens andre underholder til middage og kaffepauser i ét væk – men uanset hvilken type du føler, at du er, er der plads til dig på fortælleværkstedet.

Her bliver du guidet og udfordret i både form og indhold, og du lærer de teknikker, der gør, at det, du har på hjerte, kan blive til en god historie. Vi lader os inspirere af alverdens fortællere, og arbejder individuelt med research og øvning – men det er i høj grad når vi fortæller til hinanden, at vi udvikler os. Her giver vi hinanden gode råd i en respektfuld atmosfære, hvor enhver historie gives opmærksomhed og engagement, og det er okay at den er halvfærdig, eller at man laver nogle fejl.

Fortælling har sin grundsten i din fortællelyst, og du kan få lyst til at fortælle mange ting. Vi improviserer eller forbereder fortællinger ud fra bestemte benspænd i øvelser, og kan også fx bruge tid på mytestof fra forskellige kulturer, din yndlingsbørnebog, eller en personlig oplevelse som ligger dit hjerte nær. Fortæller du om noget, der betyder noget for dig, bliver det megafedt at høre dig fortælle.

Fortællingen er en performance, og derfor dykker vi også lidt ind i skuespilteknikken, hvor dine valg i (eller ufrivillige!) fysiske bevægelser, dit tonefald og dit samspil med publikum bliver en del af den historie, du fortæller. Hvis du gerne vil træne at tale foran et publikum er det derfor også et oplagt fag at vælge.
Når vi er klar, kan vi fortælle for andre på højskolen ved forskellige lejligheder – om det skal være til aftenkaffe, rundt om bålet, eller til en af vores 3-4 caféaftner, hvor eleverne optræder for hinanden med det, de laver på fagene (eller i pauserne).

Fortælling er den mest umiddelbare, levende, billigste og mest mobile underholdningsform, der har eksisteret. Det giver grin og gode oplevelser, men også eftertænksomhed og eksistensfilosofisk efterklang. Skal vi svinge os helt op, så er det i mine øjne fortællingen, som gennem tiderne har gjort tilværelsen udholdelig og givet bearbejdning, udvikling og åndeligt rum. Der er også her, vittigheder om prutter og pinlige historier lever deres bedste liv.

Alle har en historie, eller hundrede, at fortælle og her giver vi os tid til at fortælle dem.

Lyder det som noget for dig?

Ønsker du mere information, om hvad vi kan tilbyde dig, så kan du sende os en uforpligtende besked, og så vender vi tilbage hurtigst muligt.