I filosofi skal vi sammen bevæge os langt længere ud, end vi hver især kan bunde, når vi konfronterer de store spørgsmål, men forsøge at redde os i land vha. filosofiske tekster samt egne erfaringer og perspektiver.

Filosofi

I filosofi skal vi beskæftige os med de store spørgsmål, som man aldrig bliver færdig med, fordi de står så centralt i forståelsen af, hvad det vil sige at være menneske: Hvad er det gode liv? Hvad er skønhed? Hvad er det retfærdige? 
Vi skal læse et bredt uddrag af den nyere tids europæiske filosoffer, ikke fordi de nødvendigvis har svarene på spørgsmålene, men fordi de mere vedholdende end os andre netop har tilladt sig at tvivle – og har skrevet om det i processen, så vi andre kan være med. I filosofi skal vi sammen bevæge os langt længere ud, end vi hver især kan bunde, når vi konfronterer de store spørgsmål, men forsøge at redde os i land vha. filosofiske tekster samt egne erfaringer og perspektiver. Filosofi er nemlig ikke et fag om, hvad nogle gamle mænd (!) engang har sagt; tværtimod er filosofi noget, der vedrører os og gør os i stand til at forstå vores eget liv bare en liiillle smule bedre.
Fagets fokus er primært nyere tysk, fransk og italiensk filosofi, ofte med en politisk vinkel. Af de filosoffer, vi kunne beskæftige os med, kan nævnes følgende: Foucault, Althusser, Arendt, Heidegger, Derrida, Negri og Hardt, Adorno, Agamben, Debord, Irigaray, Nietzsche, Freud, Lacan og Marx. 

 

Bliver det ikke meget nørdet? You bet! 

    Lyder det som noget for dig?

    Ønsker du mere information, om hvad vi kan tilbyde dig, så kan du sende os en uforpligtende besked, og så vender vi tilbage hurtigst muligt.