Vi skal blive klogere på de universelle strukturer i alle fortællinger, hvad end der er tale om folkeeventyr, fængende longreads eller 15-sekunders Insta-stories.

Digital fortælling

Aldrig har mulighederne for at skabe fortællinger med ord, lyd og billeder været flere, end de er i dag. De fleste mennesker har udstyr nok til et fuldt mediehus alene i deres mobiltelefon. Det gælder uanset om man skal producere video, lyd, tekst eller lave animationer og flotte effekter.

Mulighederne indenfor digital fortælling er uendelige, og især de sociale medier er blevet en eksperimentel legeplads for de særligt fortælleglade. Alle er på udkig efter den næste originale idé til, hvordan man fanger opmærksomheden hos et publikum, der sjældent ofrer mere end tre sekunder på at vurdere en historie. Derfor er der højt til loftet på det her fag; vi skal nemlig eksperimentere med de gode – og mindre gode – idéer. Vi skal prøve kræfter med et væld formater – og måske endda opfinde vores egne! Vi skal blive klogere på de universelle strukturer i alle fortællinger, hvad end der er tale om folkeeventyr, fængende longreads eller 15-sekunders Insta-stories.

Vi skal lære af dem, der gør det bedst blandt de medier og virksomheder, der allerede producerer digitalt indhold i verdensklasse, og så skal vi lade os inspirere af dem, der stadig prøver sig frem og laver fejl. Men først og fremmest skal vi udfordre kreativiteten og skabe vores egne digitale fortællinger i ord, lyd og billeder i en verden, hvor indholdet bestemmer formen og ikke omvendt.

Lyder det som noget for dig?

Ønsker du mere information, om hvad vi kan tilbyde dig, så kan du sende os en uforpligtende besked, og så vender vi tilbage hurtigst muligt.