Vi skal lære om forskellige mikroorganismer og bakteriekulturer, så vi ved præcis, hvad vi gør, når vi sætter en kimchi, kombucha eller surdej over.  

Det levende køkken

Chokolade, kaffe, vin, ost, soja, øl, surdejsbrød. Mange af de smage, vi synes allermest om, er i virkeligheden resultatet af tid og tålmodighed. Når madvarer får lov til at stå til under de rigtige betingelser, udvikler de en smag og en fylde, som er umulig at genskabe. I Det levende køkken skal vi fermentere – det vil sige: få nogle dejlige, friske råvarer til at blive nedbrudt på den rigtige måde, så vi til sidst står med noget helt nyt. Vi skal lære om forskellige mikroorganismer og bakteriekulturer, så vi ved præcis, hvad vi gør, når vi sætter en kimchi, kombucha eller surdej over.  

Før køleskabets opfindelse har et hav af forskellige fermenteringsmetoder været anvendt til at forlænge fødevarers holdbarhed. De er gået i arv helt tilbage fra forskellige antikke kulturer. For os handler det om at afprøve nogle af disse metoder for at udforske de smage, der kommer ud af dem og i sidste ende opfinde vores egne retter. Fermentering er sjovt og lærerigt, og så er det tilmed sundt!  

 

    Lyder det som noget for dig?

    Ønsker du mere information, om hvad vi kan tilbyde dig, så kan du sende os en uforpligtende besked, og så vender vi tilbage hurtigst muligt.