Design & Innovation

I Design & Innovation arbejder vi bredt inden for design og introducerer dig til en verden af forskellige designgenrer.

Vil du prøve kræfter med grafisk design, møbeldesign, mode og arkitektur?
Vi arbejder bredt inden for design, og introducerer dig til en verden af forskellige designgenrer: produkt- og møbeldesign, grafisk design, mode og arkitektur – fordi godt design ofte skabes gennem tværfaglighed. Måske tror du, at du gerne vil arbejde med grafisk design, men finder ud af, at du er vildt god til at tænke i rum og arkitektur; eller du er 100% sikker på, at du skal være modedesigner, men finder ud af, at skrifttyper er det fedeste i verden. På Rødding Højskole tager vi os tid at snuse til det hele, så du kan blive klogere på, hvilken retning du gerne vil gå. Undervejs bliver vi inspireret af gæstelærere, der tænker og arbejder på nye måder, og du vil blive en del af et kreativt miljø, hvor der er plads til dine vildeste tanker.

Vi arbejder både praktisk og løsningsorienteret, og så undersøger vi, hvordan vi kan gøre en forskel i verden omkring os gennem design. Du lærer at navigere i Adobe-programmerne og bygge modeller og prototyper. Du lærer også at visualisere og skitsere dine fede idéer. Vi producerer alt fra emballage og små film til digitalt design og møbler. Du kommer både til at bruge hovedet – og få beskidte hænder.

Vi arbejder ikke med facitlister, men skaber hele tiden noget nyt. Du behøver hverken kende til designhistorie eller være verdensmester i Photoshop – blot du er nysgerrig. Så hvad enten du gerne vil være produktdesigner, kunsthåndværker, arkitekt eller noget helt fjerde, er Design & Innovation et godt sted at starte.

Sammensæt selv dit hovedfag
I løbet af et ophold kommer du igennem op til 6 forløb.

Design & Innovation er opdelt i en række projektperioder på 2-3 uger. I flere perioder vil du kunne vælge mellem to forløb. Det betyder, at du kan målrette dit ophold inden for netop dine interesser. Du kommer til at afprøve forskellige former for designgenrer og lærer, at eksempelvis en arkitekt arbejder på en helt anden måde end en modedesigner. Faget vil dermed også bidrage til en afklaring af, hvad du eventuelt ønsker at arbejde med fremover.

Grafisk design
Grafisk design består af trykte medier – plakater, magasiner, logodesign, kampagner, emballage – og digitale medier – websites og app-design. Du kommer til at lege med typografi og layout, og du lærer, hvordan man skaber gode kompositioner. Under forløbet vil du få introduktion til Adobe-programmerne Photoshop, Illustrator og Indesign. Hvis du overvejer at søge optagelse på en af landets designskoler, er det et krav, at du kan orientere dig i netop disse programmer.

Arkitektur
Arkitektur er kunsten og videnskaben at varetage formgivning af bygninger, rum eller fysiske strukturer. I arkitektur arbejdes med mange elementer, herunder blandt andet rumlighed, volumen, stoflighed, lys og skygge, for at opnå det rette æstetiske udtryk.

Mode
Mode opstår som et resultat af, at en større gruppe mennesker mener, at noget er ”in”. Ofte som et modtræk til den verden, vi lever i, eller måske en tidligere mode. Inspiration er en rigtig stor del af mode. Det kan også forekomme, at ”gamle” trends bliver nytænkt eller bare kommer på banen igen.

Møbel & Interiør
Med vægt på møblets håndværksmæssige og industrielle fremstilling tager vi afsæt i den skandinaviske designtradition, som er forankret i samspillet mellem mennesket, møblet og rummet, hvor  traditionen afspejles selvfølgeligt og aflæseligt helt ned i detaljen i møblets fremstilling.

Vægt på faglighed
Fagets to faste lærere har baggrund inden for henholdsvis grafisk design og arkitektur. Når vi har forløb, der falder uden for den faglighed, henter vi dygtige gæsteundervisere ind fra vores netværk.

Møbel & Interiør
Undervisningen varetages af Sara Held, der har en professionsbachelor i Design & Business med speciale i Furniture Design, og som til daglig arbejder i Ikea. Sara Held står for enkelt design med et farverigt twist, som hun skaber ved hjælp af kontraster og sarte materialer og med et ønske om at bringe funktionelt, farverigt nordisk design ind i hjemmet.

På designhovedfaget tager vi på studietur til Baskerlandet, hvor vi hovedsageligt opholder os i Bilbao, som er hovedstaden i Vizcayaregionen.

Baskerlandet er en overset del af Spanien, hvor de fleste enten har set eller hørt om Gaudí’s mesterværker. Det lille “land” er beliggende i den nordvestlige del af Spanien (og en lille del af Frankrig), og området byder på en farverig palette af ting man både kan se, mærke og nyde.

Bilbao er en gammel industriby, som henover de sidste 30 år er blevet til et kulturelt mekka, som summer af lokale initiativer, og hvor der hvert efterår bliver afholdt en designfestival med dybe rødder i den baskiske historie.

I byen skal vi se den opblomstrende kunstscene i Bilbao og møde forskellige designere, i naturen skal vi mærke benene blive ømme i de kurverede dele af pilgrimsruten, og på de lokale restauranter skal vi nyde Txakoli og spise os mætte i lækre Pinxtos.

Så er det tid til studietur med f22 🌞🌞🌞 turen går til Bilbao! Og bagtroppen i bussen er så klar! Vi skal ned og besøge designere, opleve kulturen, og smage på rigtig dejlig mad. #røddinghøjskole
Billede af Emil Binder

Rødding Højskole er intet mindre end et fantastisk sted. Designfaget, som var mit valg af mange, har åbnet mange døre for mig. Design udbyder en bred vifte af perspektiv, hvor alle kan være med, men på samme tid får de mere ambitiøse plads til at føre deres ideer ud i livet.

Emil Binder, Design & Innovation, Forår 2017

Billede af Emilie Gaarde Hansen

Højskolelivet var for mig en intens boble. En boble hvor du får venner for livet, vokser og laver dine ynglingsaktiviteter – lige præcis de ting du allerhelst vil. Du er ikke tvunget til noget, men får lyst til at engagere dig i en masse nyt, og du får en masse ny viden – både fagligt, men i den grad også menneskeligt.

Emilie Gaarde Hansen, Design & Innovation, Forår 2017

Billede af Iben Christiansen

Design & Innovation  gav mig mulighed for at finde ud af, hvilken gren inden for design jeg skulle gå efter. Jeg gik ind i faget med en overbevisning om, at jeg skulle have en uddannelse inde for modedesign, og kom ud på den anden side endnu mere sikker på dette. Jeg fik afprøvet mine færdigheder, og lærte hvor mine styrker og svagheder lå. Jeg er netop optaget på beklædningshåndværkeruddannelsen i København og glæder mig til studiestart.

Iben Christiansen, Design & Innovation, Forår 2017

    Lyder det som noget for dig?

    Ønsker du mere information, om hvad vi kan tilbyde dig, så kan du sende os en uforpligtende besked, og så vender vi tilbage hurtigst muligt.