Rusland og russisk kultur kan for os virke både mystisk, frygtindgydende og imponerende. Men hvor vi typisk hører om alle vores politiske modsætninger, tilbyder den russiske litteratur en anden indgangsvinkel til vores store nabo i øst. Der er gode grunde til, at vi bliver ved med at genudgive og nyoversætte de russiske klassikere.

De store russere 

Mange kender navnene på de store russiske forfattere – Dostojevskij, Tolstoj, Tjekhov – men har måske aldrig fået dem læst. Det får du muligheden for på dette fag, hvor vi dykker ned i en af verdens mest berømte, smukke og storslåede litteraturhistorier.

Rusland og russisk kultur kan for os virke både mystisk, frygtindgydende og imponerende. Men hvor vi typisk hører om alle vores politiske modsætninger, tilbyder den russiske litteratur en anden indgangsvinkel til vores store nabo i øst. Der er gode grunde til, at vi bliver ved med at genudgive og nyoversætte de russiske klassikere. Det er værker, der bliver ved med at tale til os.

På faget får du en introduktion til et udvalg af de bedste russiske forfattere gennem tiden. Vi læser små uddrag, der er karakteristiske for den enkelte forfatter, og undervejs hører vi om russisk historie og russiske samfundsforhold. Vi når naturligvis ikke i dybden med det hele, men du får et solidt grundlag at læse videre på og en anden forståelse for, hvad der rører sig i den gådefulde russiske sjæl.

    Lyder det som noget for dig?

    Ønsker du mere information, om hvad vi kan tilbyde dig, så kan du sende os en uforpligtende besked, og så vender vi tilbage hurtigst muligt.