Syng, spis og snak samt Europa-Parlemantsdebat

16. maj 2019 Mads Rykind-Eriksen
  • Arrangementer

Torsdag den 9. maj (Europadagen)
Syng, spis og snak samt Europa-Parlemantsdebat
Kl. 17.00-19.00/21.00: Mad og fællessang efterfulgt af debat i fbm Europa-Parlamentsvalget den 26. maj.

Kl. 17.00: Fællesspisning, der indledes med velkomst og sang.
Kl. 17.45: Optakt til Europa-Parlamentsvalget og debatten i aften kl. 19.30, hvor tre af valgets vigtigste temaer præsenteres og efterfølgende kommenteres i mindre grupper.
De tre temaer er:

• Mere eller mindre Europa. Bør Danmark arbejde for et tættere samarbejde eller fastholde forbehold på vigtige punkter ?
  • Klima – miljø. Nationale og/eller europæiske løsninger med mulighed for sanktioner.
  • Flygtninge og indvandrere. Ydre og indre grænser.

Højskoleelever arrangerer kreativ værksted og leg for børnene.

Kl. 18.45: Kaffe, te, saft og kage.

Kl. 18.45: Vi runder af med en sang, men man er velkommen til at blive siddende.

Der er et begrænset antal pladser, så det er godt at sikre sig en billet i god tid. Deltagelse koster 50 kr. for voksne. Børn under 18 år er gratis. Bestil madbilletter senest mandag den 6. maj ved at skrive til: kontor@rhskole.dk og mærk “Madbillet til fællesspisning”. Selve betalingen sker ved middagen. Mulighed for køb af øl, vin og vand.

Europa-debat
Kl. 19.30-21.15: EU-debat i fbm Europa-Parlamentsvalget den 26. maj.
Med Siegfried Matlok, tidl. chefredaktør ved Der Nordschleswiger, som ordstyrer, vil de lokale spidskandidater fra de opstillede partier diskutere tre af valgets vigtigste temaer.
De tre temaer er:

• Flygtninge og indvandrere. Ydre og indre grænser.

Fri entre.

Deltagerne er:
A: Anders Baun Sørensen
B: Sissel van Run-Kvist
C: Lasse Bork Schmidt
F: Margrete Auken
I: Henrik Dahl
N: Mette Langdal
O: Torbjørn Fristed
V: Asger Christensen
Ø: Sabrina Louise Christiansen
Å: Karin Rohr Genz.

Arrangeret i samarbejde med Europabevægelsen.

p