Sidefag

Hvert hovedfag kan kombineres med en række sidefag. Sidefag er fag, der er tænkt som supplement til hovedfagene. Det betyder, at der er fag, som er oplagte at vælge, hvis du ønsker at gå mere i dybden indenfor et bestemt fagområde. Du kan også vælge sidefag af ren interesse, uden at det knytter sig til hovedfaget.

Du kan vælge op til 8 forskellige sidefag
Vi har 40 forskellige sidefag. Du kan vælge 4 sidefag ad gangen (plus 2-3 aftenfag) og kombinere dem helt frit. Midtvejs i opholdet er det muligt at skifte sidefag (dermed kan du prøve op til 8 forskellige). Nogle fag kan du vælge i begge perioder, andre ligger kun i den ene periode.

Hovedfagsrelevente sidefag
Hvert hovedfag kan kombineres med en række sidefag. Altså fag, der er tænkt som supplement til hovedfagene. Det betyder, at der er fag, som er oplagte at vælge, hvis du ønsker at gå mere i dybden indenfor et bestemt fagområde. Du kan også vælge sidefag af ren interesse, uden at det knytter sig til hovedfaget.

Størrelsen på sidefag
Vi har 5 sidefagsblokke i skemaet:
Sidefag A på 4,5 time fordelt på mandag formiddag og torsdag formiddag.
Sidefag B på 3,5 time fordelt på onsdag formiddag og torsdag eftermiddag.
Sidefag C på 2,5 time tirsdag eftermiddag.
Sidefag D på 2 timer fredag eftermiddag.
Aftenfag på 1,5 time - disse er frivillige at deltage i.

Kreative sidefag

 • Tryk på!

  Tryk på! er et fag, hvor vi sætter fokus på analoge printteknikker.

  Læs mere
 • Mørkekammeret

  I Mørkekammeret skal vi fremstille vores egne fotografier – håndlavede helt fra bunden.

  Læs mere
 • Foto

  Udgangspunktet for undervisningen er nærvær frem for teknik. Billederne skal røre os, enten med en stemning, en følelse eller et koncept.

  Læs mere
 • Keramisk formgivning

  I dette fag vil du få en grundig introduktion til forskellige keramiske teknikker som fx plade-, pølse-, modellerings- samt drejeteknik og derved lære om lerets muligheder og begrænsninger.

  Læs mere
 • Grafisk design & Typografi

  Grafisk design & Typografi har primært fokus på de trykte medier. Du kommer til at arbejde inden for forskellige grafiske designdiscipliner, som fx plakater, magasiner, zines, logodesign, kampagner og emballage.

  Læs mere
 • Sy for livet!

  Sy for livet! er et værksted, hvor vi bruger vores fantasi, og lærer forskellige teknikker til at skabe noget af både genbrug og nyt.

  Læs mere
 • Tegning & Croquis

  Vi skal afprøve forskellige tegneteknikker og materialer som blyant, farver, kul, kridt og flydende tusch, og gennem individuel vejledning arbejder vi netop derfra, hvor du står, og udvikler din personlige streg.

  Læs mere
 • Design- og arkitekturhistorie

  Hvornår er noget design? Og hvornår er det kunst? Skal design have en brugsfunktion? Kan design redde liv? Skal design være dyrt?

  Læs mere
 • Garn og glødende pinde

  I Garn og glødende pinde bliver der sat turbo på strikkepinde og hæklenål.

  Læs mere

Boglige sidefag

 • Det gode liv

  Dette fag handler om “det gode liv”; hvordan ser vor tids ideer om det gode liv ud? Hvordan ser dine ud?

  Læs mere
 • Amerikansk kultur – Den Store Hundehvalp

  Faget kommer vidt omkring for at forstå facetterne i USA og det amerikanske folk. Vi skal høre musik - ja, country - vi skal se film, lave mad og diskutere våbenkultur. For i sidste ende er USA nemlig en hundehvalp: Lidt for klodset, lidt for store fødder, lidt dum, lidt for meget - men enormt sød!

  Læs mere
 • Det okkulte i litteraturen

  Det okkulte i litteraturen er et fredagsfag til alle som er friske på at lægge tarotkort, læse nogle stærke tekster, diskutere religion og filosofi og spise noget underligt slik.

  Læs mere
 • Tro & Tvivl

  Det er et fag, hvor ordet er frit, og diskussionen er i højsædet, og du derfor har mulighed for byde ind med din egen livsanskuelse, og det der giver dit liv mening.

  Læs mere
 • Den glemte krig

  Danmark har nu været en krigsførende nation gennem mere end et årti – Irak, Afghanistan, Libyen. Men hvorfor?

  Læs mere
 • Kroppens politik

  Staten har altid til en vis grad styret kroppen gennem både tvang og ulovliggørelse. Men hvordan kan det retfærdiggøres? Det skal vi undersøge ved at se på kroppen og kønnets kulturhistorie.

  Læs mere
 • Skriveværksted

  Uanset om du går med en forfatter, essayist, journalist eller litteraturforsker i maven, eller om du bare gerne vil udvide dine skriftlige kunnen, så er det her, du kan omsætte din skrivelyst ved at læse og blive læst.

  Læs mere
 • De dybeste rødder

  Du får et historisk overblik fra Romerriget over middelalderen op til vor tid. Undervejs standser vi op ved nogle af de ideer, der har formet den europæiske tænkning fra de græske filosoffer til vore dages statstænkere.

  Læs mere
 • Os og de andre

  ”Os og de andre” et kulturhistorisk fag, hvor vi ser nærmere på, hvordan forskellige kulturer har beskrevet hinanden igennem historien. Når vi beskriver andre folkeslag eller kulturer, er det ofte et farvet billede af virkeligheden.

  Læs mere
 • Podcast

  Her er det lydfortællingens form og muligheder, vi sammen skal udforske. Det skal vi gøre ved at gå ud i verden med mikrofonen forrest og lave vores egen podcast.

  Læs mere
 • Skriv dig frem

  Er du nysgerrig på, hvad skønlitteraturen for alvor kan? Så er "Skriv dig frem" faget, hvor vi arbejder målrettet med netop dit skriftlige udtryk. Her skal vi finde vores stemmer; det særlige aftryk i skriften, som gør den til vores.

  Læs mere
 • Undervisning & Formidling

  Hvad er god undervisning? Hvordan er den gode lærer? Kan alle blive dygtige undervisere eller kræver det et særligt talent?

  Læs mere

Musikalske sidefag

 • Musikteori & Brugsklaver

  Dette fag kan anbefales til egen dygtiggørelse, men også som forberedelse til optagelse på MGK, konservatoriet, universitetet eller andre musikuddannelser.

  Læs mere
 • Sang- og stemmetræning

  Vi arbejder med kroppen som instrument og prøver kræfter med en masse forskellige teknikker. Hvordan synger man eksempelvis som operasanger og hvordan kan det bruges, hvis man skal fyre en popsang af som den helt store diva?

  Læs mere
 • Band

  Har du altid godt kunne tænke dig at fyre den af på en scene eller har du bare været lidt misundelig på de der gutter med en guitartaske på ryggen? Her er din chance!

  Læs mere

Diverse sidefag

 • Boldspil

  Spil, energi og masser af sved! Der er plads til alle, uanset hvor meget boldspasser du føler dig.

  Læs mere
 • Selvforsyning for begyndere

  Vi skal dyke køkkenhave, finde mad i naturen og holde dyr. Vi skal også bygge ting selv og selvfølgelig lave en masse lækre ting, vi kan spise og drikke. Og det smager jo bare bedre, når man selv har lavet det.

  Læs mere
 • Kokkeriet

  Vi tager forklædet på og hakker, røger, steger, damper, bager, friterer og griller sæsonens råvarer. Vi skal lave flot og velsmagende mad, der pirrer vores sanser og tænder for fantasien.

  Læs mere
 • Fuldt Flor Festival

  Vil du være med til at skabe en festival helt fra bunden og sætte dit præg på en weekend som jeres hold vil kigge tilbage på, som en af de bedste stunder, når opholdet er slut?

  Læs mere