Sidefag

Hvert hovedfag kan kombineres med en række sidefag. Sidefag er fag, der er tænkt som supplement til hovedfagene. Det betyder, at der er fag, som er oplagte at vælge, hvis du ønsker at gå mere i dybden indenfor et bestemt fagområde. Du kan også vælge sidefag af ren interesse, uden at det knytter sig til hovedfaget.

Du kan vælge op til 8 forskellige sidefag
Vi har 40 forskellige sidefag. Du kan vælge 4 sidefag ad gangen (plus 2-3 aftenfag) og kombinere dem helt frit. Midtvejs i opholdet er det muligt at skifte sidefag (dermed kan du prøve op til 8 forskellige). Nogle fag kan du vælge i begge perioder, andre ligger kun i den ene periode.

Hovedfagsrelevente sidefag
Hvert hovedfag kan kombineres med en række sidefag. Altså fag, der er tænkt som supplement til hovedfagene. Det betyder, at der er fag, som er oplagte at vælge, hvis du ønsker at gå mere i dybden indenfor et bestemt fagområde. Du kan også vælge sidefag af ren interesse, uden at det knytter sig til hovedfaget.

Størrelsen på sidefag
Vi har 5 sidefagsblokke i skemaet:
Sidefag A på 4,5 time fordelt på mandag formiddag og torsdag formiddag.
Sidefag B på 3,5 time fordelt på onsdag formiddag og torsdag eftermiddag.
Sidefag C på 2,5 time tirsdag eftermiddag.
Sidefag D på 2 timer fredag eftermiddag.
Aftenfag på 1,5 time - disse er frivillige at deltage i.

Kreative sidefag

 • Kritisk design

  Mange tror at design kun handler om at skabe smukke ting. Men at arbejde med design, handler ligeså meget om at få en holdning til verden omkring os!

  Læs mere
 • Strik til beklædning

  Der vil blive introduceret til forskellige garntyper, udstyr og teknikker, så faget er for alle der har lyst, også dem der aldrig har strikket før!

  Læs mere
 • Grafisk design

  Du kommer til at prøve kræfter med diverse tryksager som f.eks. plakater, magasiner, foldere og emballage. Men også digitalt design som f.eks. hjemmesider og apps.

  Læs mere
 • Vævning

  Vi væver prøver i lærred, kipper og satin og væver med fx uld, bomuld, hør, papir, gummi og nylon.

  Læs mere
 • Snit!

  Uanset om der er en skovhugger gemt i dig, eller om du aldrig har haft en kniv i hænderne, kan du komme hjem med hjemmegjorte kreationer i friskt træ.

  Læs mere
 • Tryk på!

  Tryk på! er et fag, hvor vi sætter fokus på analoge printteknikker.

  Læs mere
 • Mørkekammeret

  I Mørkekammeret skal vi fremstille vores egne fotografier – håndlavede helt fra bunden.

  Læs mere
 • Keramisk formgivning

  I dette fag vil du få en grundig introduktion til forskellige keramiske teknikker som fx plade-, pølse-, modellerings- samt drejeteknik og derved lære om lerets muligheder og begrænsninger.

  Læs mere
 • Typografi & Magasin

  Typografi & Magasin har primært fokus på de trykte medier. Du kommer til at arbejde inden for forskellige grafiske designdiscipliner, som fx plakater, magasiner, zines, logodesign, kampagner og emballage.

  Læs mere
 • Sy for livet!

  Sy for livet! er et værksted, hvor vi bruger vores fantasi, og lærer forskellige teknikker til at skabe noget af både genbrug og nyt.

  Læs mere
 • Tegning & Croquis

  Vi skal afprøve forskellige tegneteknikker og materialer som blyant, farver, kul, kridt og flydende tusch, og gennem individuel vejledning arbejder vi netop derfra, hvor du står, og udvikler din personlige streg.

  Læs mere

Boglige sidefag

 • Oprørets historie

  Gennem læsning, diskussion af ideer, musik, film osv. skal vi følge de revolutionære helt op på barrikaderne, ligesom vi også skal se på, hvordan tingene så ud dagen efter revolutionen, da “tømmermændene” satte ind.

  Læs mere
 • Filosofi

  Vi skal læse de store filosoffer fra Platon til Heidegger, ikke fordi de nødvendigvis har svarene på spørgsmålene, men fordi de mere vedholdende end os andre netop har tilladt sig at tvivle - og har skrevet om det i processen, så vi andre kan være med.

  Læs mere
 • Grammatik for nørder

  Faget er en ideel mulighed både for dig, der i tidernes morgen blev tabt bag kommavognen, og for dig, der gerne vil dykke længere ned i sprogets labyrintiske gange.

  Læs mere
 • Politiske fyrtårne, kulturelle ikoner og ildsjæle

  Sammen forsøger vi at fremkalde og forstå nogle af dem - og andre fyrtårne, ikoner og ildsjæle. Vi vil belyse hvilke spor, de har sat sig – og hvad vi kan bruge dem til i dag.

  Læs mere
 • Mellemøstlige stemmer

  Mellemøstlige stemmer er et fag, hvor vi får en smagsprøve på litteratur, kunst og tænkning, som vi ellers sjældent møder. Vi læser både ældre og nyere forfattere, ser og analyserer film og billedkunst, diskuterer filosofi og fortæller gamle sagn og myter.

  Læs mere
 • Glemte kvinder i litteraturen

  Vi skal beskæftige os med både de kvindelige forfattere, men også med skildringen af det kvindelige følelsesliv og erfaring.

  Læs mere
 • Mikrosociologi

  Hvordan er samfund mulige? Hvilke kræfter og love sætter betingelserne for menneskers sociale interaktion? Og hvordan ændrer de sig over tid? Dette er grundlæggende spørgsmål, som sociologien forsøger at give svar på.

  Læs mere
 • Vestens helte og skurke

  Hvad har Donald Trump, Madonna, Harry Potter, Jimmy Hendrix, Ernst Hemingway, Andy Warhol, Hitler, David Beckham, Winston Churchill, Beyoncé og Michael Jackson til fælles? De er alle sammen enten helte eller skurke.

  Læs mere
 • Politisk filosofi

  I Politisk filosofi skal vi arbejde med de begreber som alt for sjældent italesættes og problematiseres i den politiske trædemølle men som alligevel bruges i flæng af de blå-, røde-, grønne-, gule-, grå- og alt derimellem partier.

  Læs mere
 • Gamle, hvide, sure mænd

  I Gamle, hvide, sure mænd skal vi bide skeer med nogle forbitrede mænd, der skyder med skarpt på stort set alt, hvad der rører sig – om dét så er (eks)konen og/eller hjemlandet, kunstverdenen, varegørelse af menneskelige relationer eller blot ungdommen nu til dags, skæves der ikke til.

  Læs mere
 • Digital totalitarisme

  Hvem sætter dagsordenen i den digitale offentlighed? Og hvad er konsekvenserne af den allestedsnærværende overvågning, som er blevet muliggjort af internettets udbredelse – for os, som mennesker? For demokratiet?

  Læs mere
 • Kunstforståelse

  Vi skal se på kunstens skiftende rolle gennem historien, lige fra de først kendte hulemalerier over renæssancens arkitektur og maleri til den moderne abstrakte kunst og samtidskunsten.

  Læs mere
 • Nordisk litteratur

  I faget Nordisk litteratur er det den norske, svenske og danske samtidslitteratur, der er i højsædet. Vi skal beskæftige os med form, med noveller og digte, og vi skal forsøge os med skønlitterær oversættelse.

  Læs mere
 • Tro & Tvivl

  Det er et fag, hvor ordet er frit, og diskussionen er i højsædet, og du derfor har mulighed for at byde ind med din egen livsanskuelse, og det der giver dit liv mening.

  Læs mere
 • De glemte krige

  Danmark har nu været en krigsførende nation gennem mere end et årti – Irak, Afghanistan, Libyen. Men hvorfor?

  Læs mere
 • Skriveværksted

  Uanset om du går med en forfatter, essayist, journalist eller litteraturforsker i maven, eller om du bare gerne vil udvide dine skriftlige kunnen, så er det her, du kan omsætte din skrivelyst ved at læse og blive læst.

  Læs mere

Musikalske sidefag

 • Sangskrivning

  Uanset om du har arbejdet med sangskrivning før eller aldrig har gjort det tidligere, vil du i dette fag blive i stand til at sætte dig ned og komponere eller skrive en sang, når du har lyst.

  Læs mere
 • Musikforståelse

  Faget er også “teoretisk/analytisk” i det omfang, at du bliver introduceret for et vist nørdet ordforråd mht. at beskrive musik, da vi skal sætte ord på, hvad vi hører og mærker i vores jagt på en dybere forståelse af musik.

  Læs mere
 • Vokalensemble

  Det store kor torsdag aften er sjovt og hyggeligt - men du synes måske det er lidt for nemt, eller at der er for lidt mulighed for at shine når man er så mange. Eller også er der simpelthen stadig ikke nok kor i dit liv.

  Læs mere
 • Brugsklaver

  Det er en blanding af teori og praksis, hvor du får mulighed for ikke bare at øve noget klaverspil frem mod et mål, men få en indsigt i musikteori som kan anvendes på andre instrumenter.

  Læs mere
 • Sang- og stemmetræning

  Vi arbejder med kroppen som instrument og prøver kræfter med en masse forskellige teknikker. Hvordan synger man eksempelvis som operasanger og hvordan kan det bruges, hvis man skal fyre en popsang af som den helt store diva?

  Læs mere
 • Band

  Har du altid godt kunne tænke dig at fyre den af på en scene eller har du bare været lidt misundelig på de der gutter med en guitartaske på ryggen? Her er din chance!

  Læs mere

Diverse sidefag

 • Farvefjernsyn

  På faget lærer du at stille skarpt på den gode fortælling, uanset om vi producerer nyhedsindslag, minidokumentarer, kampagner, live-tv eller informationsvideoer.

  Læs mere
 • SkakMania

  I SkakMania skal vi lære åbninger, nørde slutspil, gennemgå de udødelige partier og frem for alt spille en masse skak.

  Læs mere
 • Løb for livet

  Vi kommer til at løbe både kort og hurtigt, langt og langsomt - men altid i eget tempo.

  Læs mere
 • Filmforståelse

  Her kan du møde både Casablancas klassiske fortællekunst og Cassavetes vilje til at genopfinde alt, når vi sammen bliver klogere på en kunstform, vi som børn af vores tid er født til at elske.

  Læs mere
 • Fortælleværksted

  Du lærer at fremstille et stof, som du synes, det er værd at høre om, på en bevidst måde, så det bliver spændende og underholdende for både dig og dit publikum.

  Læs mere
 • Kropumulig

  Vi skal altså snakke om, hvor umulig og genstridig kroppen kan være at leve i og med, og forsøge at komme en masse myter om kroppe til livs, således at vi kan forstå både os selv og vores egen krop bedre, men også andre mennesker med andre kroppe.

  Læs mere
 • Rundt om naturen

  Vi skal stille spørgsmålstegn ved antropocentrismen og menneskets udnyttelse af naturen som ressource og diskutere, om der overhovedet findes uberørt natur på jorden længere.

  Læs mere
 • Det legende menneske

  Vi skal lege kendte lege, men også opfinde nye lege. Det kan være sanglege, selskabslege, rollespil, idrætslege, quizzer eller brætspil.

  Læs mere
 • Den kronisk-ironiske uskyld

  I den kronisk-ironiske uskyld skal vi følge ironiens betydning og udvikling op gennem historien og undersøge dens mange anvendelsesformer inden for både litteraturen, filosofien og populærkulturen.

  Læs mere
 • Udekøkken

  Hop i flyverdragten, medbring tændstikker og så skal der laves bålmadsvariationer, som for alvor imponerer.

  Læs mere
 • Sauna-salonen

  Sauna-salonen er et fag, hvor vinterbadning er omdrejningspunktet. Hver uge drager vi mod Jels Søbad til en kold dukkert, hvorefter vi nyder godt af den skønne sauna med udsigt ud over søen.

  Læs mere
 • Tour de Rødding

  Faget er for dig, der gerne vil opleve verden fra en cykel – natur og kultur, kunst og historie. Vi pumper cyklen, knapper cykelspænderne og tager cykelhjelmen på for at tage på unikke tohjulsture i det sønderjyske kulturlandskab.

  Læs mere
 • Boldspil

  Spil, energi og masser af sved! Der er plads til alle, uanset hvor meget boldspasser du føler dig.

  Læs mere
 • Selvforsyning for begyndere

  Vi skal dyke køkkenhave, finde mad i naturen og holde dyr. Vi skal også bygge ting selv og selvfølgelig lave en masse lækre ting, vi kan spise og drikke. Og det smager jo bare bedre, når man selv har lavet det.

  Læs mere
 • Fuldt Flor Festival

  Vil du være med til at skabe en festival helt fra bunden og sætte dit præg på en weekend som jeres hold vil kigge tilbage på, som en af de bedste stunder, når opholdet er slut?

  Læs mere