Sidefag

Hvert hovedfag kan kombineres med en række sidefag. Sidefag er fag, der er tænkt som supplement til hovedfagene. Det betyder, at der er fag, som er oplagte at vælge, hvis du ønsker at gå mere i dybden indenfor et bestemt fagområde. Du kan også vælge sidefag af ren interesse, uden at det knytter sig til hovedfaget.

OBS: Fagene herunder er udtryk for et øjebliksbillede. Der kan forekomme ændringer, ligesom der også vil være sidefag, der ikke optræder på hjemmesiden.

Du kan vælge op til 8 forskellige sidefag
Vi har 40 forskellige sidefag. Du kan vælge 4 sidefag ad gangen (plus 2-3 aftenfag) og kombinere dem helt frit. Midtvejs i opholdet er det muligt at skifte sidefag (dermed kan du prøve op til 8 forskellige). Nogle fag kan du vælge i begge perioder, andre ligger kun i den ene periode.

Hovedfagsrelevente sidefag
Hvert hovedfag kan kombineres med en række sidefag. Altså fag, der er tænkt som supplement til hovedfagene. Det betyder, at der er fag, som er oplagte at vælge, hvis du ønsker at gå mere i dybden indenfor et bestemt fagområde. Du kan også vælge sidefag af ren interesse, uden at det knytter sig til hovedfaget.

Størrelsen på sidefag
Vi har 5 sidefagsblokke i skemaet:
Sidefag A på 4,5 time fordelt på mandag formiddag og torsdag formiddag.
Sidefag B på 3,5 time fordelt på onsdag formiddag og torsdag eftermiddag.
Sidefag C på 2,5 time tirsdag eftermiddag.
Sidefag D på 2 timer fredag eftermiddag.
Aftenfag på 1,5 time - disse er frivillige at deltage i.

Kreative sidefag

 • Grafisk design

  Du kommer til at prøve kræfter med diverse tryksager som f.eks. plakater, magasiner, foldere og emballage. Men også digitalt design som f.eks. hjemmesider og apps.

  Læs mere
 • Snit!

  Uanset om der er en skovhugger gemt i dig, eller om du aldrig har haft en kniv i hænderne, kan du komme hjem med hjemmegjorte kreationer i friskt træ.

  Læs mere
 • Croquis

  Vi vil helt sikkert få skærpet både iagttagelsesevnen og øjemålet samt den kreative sans i faget, som også vil bære præg af at være en workshop, hvor gode ideer og indfald kan afprøves.

  Læs mere
 • Upcycle

  Trash is treasure. I hvert fald i dette fag. 

  Læs mere
 • Tryk på!

  Tryk på! er et fag, hvor vi sætter fokus på analoge printteknikker.

  Læs mere
 • Mørkekammeret

  I Mørkekammeret skal vi fremstille vores egne fotografier – håndlavede helt fra bunden.

  Læs mere
 • Keramisk formgivning

  I dette fag vil du få en grundig introduktion til forskellige keramiske teknikker som fx plade-, pølse-, modellerings- samt drejeteknik og derved lære om lerets muligheder og begrænsninger.

  Læs mere
 • Tegning

  Vi skal afprøve forskellige tegneteknikker og materialer som blyant, farver, kul, kridt og flydende tusch, og gennem individuel vejledning arbejder vi netop derfra, hvor du står, og udvikler din personlige streg.

  Læs mere
 • Garn og glødende pinde

  I Garn og glødende pinde bliver der sat turbo på strikkepinde og hæklenål.

  Læs mere

Boglige sidefag

 • Mellemøstlige stemmer

  Mellemøstlige stemmer er et fag, hvor vi får en smagsprøve på litteratur, kunst og tænkning, som vi ellers sjældent møder. Vi læser både ældre og nyere forfattere, ser og analyserer film og billedkunst, diskuterer filosofi og fortæller gamle sagn og myter.

  Læs mere
 • Vestens helte og skurke

  Hvad har Donald Trump, Madonna, Harry Potter, Jimmy Hendrix, Ernst Hemingway, Andy Warhol, Hitler, David Beckham, Winston Churchill, Beyoncé og Michael Jackson til fælles? De er alle sammen enten helte eller skurke.

  Læs mere
 • Ny dansk litteratur

  Kan en forfatter skrive om alt? Kan litteraturen skabe politisk forandring her i andedammen anno 2020 – og skal den i det hele taget kunne det? Kan den redde os fra jordens undergang? Det og meget mere skal vi snakke om i vores lille læseklub.

  Læs mere
 • Livtag med tidsånden

  Det kan godt være, at man med sikkerhed ved, at tidsånden er lige der; at den er til stede. Men idet man forsøger at indfange, udpege eller gribe efter den, vil den i samme øjeblik fordufte. Det skyldes åndens væsen: Den er æterisk og giver sig derfor aldrig direkte til kende.  

  Læs mere
 • De store russere 

  Rusland og russisk kultur kan for os virke både mystisk, frygtindgydende og imponerende. Men hvor vi typisk hører om alle vores politiske modsætninger, tilbyder den russiske litteratur en anden indgangsvinkel til vores store nabo i øst. Der er gode grunde til, at vi bliver ved med at genudgive og nyoversætte de russiske klassikere.

  Læs mere
 • Mode

  Hvad er det ved moden, som gør, at den fungerer som et spejl på os selv, fortiden og nutiden? Og hvad vil det egentligt sige, at noget er en trend, og at noget er på mode?

  Læs mere
 • Politik & popkultur

  Politik & Popkultur handler om at undersøge, hvorvidt Netflix-serier, amerikanske ungdomsfilm og superheltefilm faktisk nogle gange kan og burde anskues som dannende kunstværker – og hvornår de overhovedet ikke kan!

  Læs mere
 • Moderne politiske idéer

  Vigtigst af alt lærer vi, at det er lige så betydningsfuldt at turde stille spørgsmål som at kunne svare på dem.

  Læs mere
 • Venskabet

  Hvad er forskellen på romantisk og venskabelig kærlighed? Og hvorfor bliver vi gift med vores romantiske partner, når det oftest er vores venner, vi har hele livet?

  Læs mere
 • Skriveværksted

  Uanset om du går med en forfatter, essayist, journalist eller litteraturforsker i maven, eller om du bare gerne vil udvide dine skriftlige kunnen, så er det her, du kan omsætte din skrivelyst ved at læse og blive læst.

  Læs mere

Musikalske sidefag

 • Vokalensemble

  Det store kor torsdag aften er sjovt og hyggeligt - men du synes måske det er lidt for nemt, eller at der er for lidt mulighed for at shine når man er så mange. Eller også er der simpelthen stadig ikke nok kor i dit liv.

  Læs mere
 • Albumklubben

  Vi dykker ned i nogle af de mest interessante albumudgivelser gennem tiden.

  Læs mere
 • Sang- og stemmetræning

  Vi arbejder med kroppen som instrument og prøver kræfter med en masse forskellige teknikker. Hvordan synger man eksempelvis som operasanger og hvordan kan det bruges, hvis man skal fyre en popsang af som den helt store diva?

  Læs mere
 • Band

  Har du altid godt kunne tænke dig at fyre den af på en scene eller har du bare været lidt misundelig på de der gutter med en guitartaske på ryggen? Her er din chance!

  Læs mere

Diverse sidefag

 • TV-fortælling

  På faget lærer du at stille skarpt på den gode fortælling, uanset om vi producerer nyhedsindslag, minidokumentarer, kampagner, live-tv eller informationsvideoer.

  Læs mere
 • Løb for livet

  Vi kommer til at løbe både kort og hurtigt, langt og langsomt - men altid i eget tempo.

  Læs mere
 • Filmforståelse

  Her kan du møde både Casablancas klassiske fortællekunst og Cassavetes vilje til at genopfinde alt, når vi sammen bliver klogere på en kunstform, vi som børn af vores tid er født til at elske.

  Læs mere
 • Det legende menneske

  Vi skal lege kendte lege, men også opfinde nye lege. Det kan være sanglege, selskabslege, rollespil, idrætslege, quizzer eller brætspil.

  Læs mere
 • Sauna-salonen

  Sauna-salonen er et fag, hvor vinterbadning er omdrejningspunktet. Hver uge drager vi mod Jels Søbad til en kold dukkert, hvorefter vi nyder godt af den skønne sauna med udsigt ud over søen.

  Læs mere
 • Det levende køkken

  Vi skal lære om forskellige mikroorganismer og bakteriekulturer, så vi ved præcis, hvad vi gør, når vi sætter en kimchi, kombucha eller surdej over.  

  Læs mere
 • Kan det komposteres? 

  Faget er ikke blot 20'ernes pendant til "kan det paneres?" Det er eksperimentarium for alt det, vi smider ud, og alt det, vi synes, lugter grimt.

  Læs mere
 • Længere ud på landet 

  Vi hopper på cyklen, medbringer kaffe og glider gennem de sønderjyske landskaber, bliver klogere på landsdelens historie og går på jagt efter de mange lokale anekdoter og røverhistorier, som denne egn er så rig på. 

  Læs mere
 • Vi skal gå solen op, og vi skal gå solen ned. Vi skal gå egne veje, og vi skal gå i fælles trav. Vi skal gå i mørke med levende lys og på skovbunden med bare fødder for at mærke jorden under os. Vi skal gå i stilhed og til musik, i vild natur og blandt kornmarker.

  Læs mere
 • Revy

  Ordet ’revy’ betyder ”gensyn” eller ”gennemgang”, og ligesom med din tantes eller onkels hjemmestrikkede lejlighedssang til konfirmationen eller fødselsdagen så skal vi også på Revy forsøge at indramme alle de dejlige minder og særlige stunder, som vi kommer til at dele med hinanden på højskolen. Lidt som en art visedagbog

  Læs mere
 • Klar, parat, bag!

  Vores søde køkken er for alle - uanset hvor meget man har bagt før. For her er der ingen dommer, og ingen der bliver smidt hjem.

  Læs mere
 • Boldspil

  Spil, energi og masser af sved! Der er plads til alle, uanset hvor meget boldspasser du føler dig.

  Læs mere
 • Fuldt Flor Festival

  Vil du være med til at skabe en festival helt fra bunden og sætte dit præg på en weekend som jeres hold vil kigge tilbage på, som en af de bedste stunder, når opholdet er slut?

  Læs mere