Livet på højskolen

Der er mange, der beskriver højskolelivet som en osteklokke; et fællesskab, hvor man er sammen om næsten alt: Undervisning, fritid, måltider, fester, søvn, rejser, gak og ballade. Og sandt er det, at mennesker der mødes på højskolen ofte skaber tætte og livsvarige venskaber, fordi man på kort tid kommer ind under huden på hinanden. Man er værelseskammerater, man hygger i dagligstuen, har stearinlys på bordet, spiller ølbowling på plænen og har turneringer i bordfodbold - det hele er højskole.

Vær forberedt på at få en klump i halsen - både undervejs og til slut. Vær forberedt på at blive overrumplet, blive lykkelig og blive konfronteret med dine og andres værdier på helt nye måder. Og vær forberedt på at få venner for livet.

 

Billede af Robert Castle

For mig var Rødding Højskole et sted, hvor jeg blev bekræftet i, hvad det var, jeg ville. Samtidig mødte jeg nogle helt fantastiske mennesker, som jeg ikke er sikker på, at jeg aldrig ville have mødt eller fundet selv. Det virkede først skræmmende at skulle tilbringe flere måneder i en lille sønderjysk by, men det endte med at være en fordel. At være så langt væk fra alt det man kendte, tvang en til at tilpasse sig, og på den måde åbne sig selv op for at se og opleve ting, man aldrig havde regnet med, man ville. Jeg er utrolig glad for mit ophold på Rødding Højskole og for at have valgt journalistik, hvilket gav mig en af de vildeste ture, jeg nogensinde har været på, hvor jeg så og oplevede ting, jeg aldrig havde troet jeg skulle se. Med andre ord så åbnede Rødding Højskole en helt ny verden op for mig. En verden hvor ting som fællessang, magiske mandage og udklædning pludselig blev ting, der var svære at leve uden. 

Robert Castle, Journalistik & Mellemøsten, Efterår 2018

Billede af Søren Bagge Rasmussen

Rødding højskole kan gøre en mandag magisk, en gåtur til en speciel oplevelse og udfolde et verdenssyn, som man ikke regnede med, det kunne. Det føles næsten ligesom at være barn igen, når man dukker op til 4 måneders spas og løjer og lærer nye ting undervejs. Og når først man har sat sine fødder på Rødding højskole, har man ikke lyst til at komme derfra igen. Derfor er det godt at vennerne holder, og skolen inviterer gamle elever på besøg ofte.

Søren Bagge Rasmussen, Politisk Perspektiv & USA, Efterår 2018

Billede af Astrid Thysen

Mit højskoleophold gav mig plads til at lære og fordybe mig uden at blive bedømt og til at drømme og få ideer uden at blive begrænset. Jeg elskede de mange timer i litteraturlokalet, hvor læsningen blev løftet til noget helt særligt, og hvor ordene fik lyd og liv. Litteraturlærerne lagde utrolig meget engagement og personlighed i deres undervisning, og vi arbejdede både med gammel, ny og fremmed litteratur, som viste mig verden med vidt forskellige øjne og var med til at udvide min horisont.

Astrid Thysen, Litteratur & Horisont, Efterår 2018

Billede af William Frøland Rømer

Musiklinjen på Rødding er en ren legeplads og et ta’-selv-bord for alle med en interesse for musik. Sindssygt dygtige undervisere, lækre lokaler med fedt udstyr, en studietur, der siger spar to, til alt du har prøvet før og vigtigst af alt et trygt og åbent miljø, hvor drivkraften er ren glæde ved musikken. Om man vil søge videre på videregående musikuddannelser efterfølgende eller bare vil have et halvt år med ekstra musik og optur på, så kan man få det hele på Rødding. Lærerne er brandgode til at udfordre alle, der hvor de står. Det er en vild og fantastisk helhedsoplevelse, som jeg er uendeligt glad for at have fået – Den skal du sgu da også ha’!

William Frøland Rømer, Musik & Performance, Efteråret 2018

Billede af Iben Christiansen

Design & Innovation  gav mig mulighed for at finde ud af, hvilken gren inden for design jeg skulle gå efter. Jeg gik ind i faget med en overbevisning om, at jeg skulle have en uddannelse inde for modedesign, og kom ud på den anden side endnu mere sikker på dette. Jeg fik afprøvet mine færdigheder, og lærte hvor mine styrker og svagheder lå. Jeg er netop optaget på beklædningshåndværkeruddannelsen i København og glæder mig til studiestart.

Iben Christiansen, Design & Innovation, Forår 2017

Hvad kommer du til at savne mest ved højskolen?
Maria Killmann fra forårsholdet 2018, spurgte sine højskolevenner i outrougen, hvad de kommer til at savne mest. Se svarene i videoen neden under:

Det faglige
En del af hverdagen er selvfølgeligt fagene. Vi er en almen højskole med hovedfag. Du har dit hovedfag 7 timer om ugen og derudover en lang række sidefag, som du selv kan sammensætte. Læs mere om skema og sidefag her.

Vores udgangspunkt er, at vi er sammen om undervisningen - at det er i den fælles interesse for de mange forskellige fag, at vi starter med at mødes. Men herfra udvikler det sig. Det er svært at se, om det er fagene, der skaber fællesskabet eller om det er fællesskabet, der gør undervisningen til noget helt særligt.

Som regel spørger vi vores elever i starten, hvorfor de har valgt at tage på Rødding Højskole - og svaret er ofte, at det både er på grund af det faglige og det sociale. At man er her både for at blive bedre til sit fag eller bare gøre det mere - og samtidigt få venner og møde nye mennesker. Når vi så spørger igen - hen mod slutningen af opholdet - hvad eleverne tager med sig fra højskolen, er det ikke længere det faglige, der fylder. Ikke sådan at forstå, at de er skuffede eller ikke gider det faglige mere - nej, men fællesskabet på en højskole er unikt, det er en storm af følelser og så stærkt, som du aldrig har oplevet det før.

Lokaler
I 2013 indviede vi en helt ny undervisningsbygning. Det er skolens gamle stald- og ladebygning, som er blevet ombygget af Arkitekterne Frank Maali & Gemma Lalanda og muliggjort ved en donation på 20 millioner kroner af A.P. Møller Fonden.
Gå selv rundt i de nye lokaler her.

I galleriet neden under kan du se billeder fra netop disse undervisningslokaler.

    Lyder det som noget for dig?

    Ønsker du mere information, om hvad vi kan tilbyde dig, så kan du sende os en uforpligtende besked, og så vender vi tilbage hurtigst muligt.