Sy og design til beklædning – et værkstedskursus

Billede af Liselotte Hornstrup

Liselotte Hornstrup

Professionsbachelor i Fashion og Business

28. juni - 4. juli

Kreativ sommerhøjskole 2020

Kom og del din syglæde med andre og få masser af inspiration og kyndig vejledning af designer og kunstner Liselotte Hornstrup. Du designer med nål og tråd og sætter dit eget personlige præg på garderoben.

Ugen giver dig tid til fordybelse i dine syprojekter – små som store – og du får hjælp til at finde modeller, der passer til din krop. Du får tilrettet dine syprojekter, så pasformen er perfekt. Der vil være en masse inspiration til nye mønstre, og du vil lære forskellige syteknikker og at ændre dine snitmønstre efter eget design. Tag gerne din garderobes fejlkøb og gamle tøj med – det kan du redesigne og give nyt liv.

Liselotte Hornstrup
Jeg er vokset op i Vejen, godt 15 km nord for Rødding, og har altid været den kreative pige med alt for meget energi. Jeg har en professionsbachelor i Fashion og Business fra VIA University College, Herning, og en kandidat i Mode fra Designskolen Kolding.

Jeg har tidligere undervist på Skals Håndarbejdsskole og er i dag selvstændig med mit eget tøjmærke, // Liselotte Hornstrup //. Det er en virksomhed, der designer tidløst tøj til kvinder, og som fokuserer på ressourcebrug. Jeg arbejder med en kreativ designproces, og konstruerer selv alle kollektioner. I dag arbejder jeg også på forskellige tekstile kunstprojekter, der vises rundt omkring i Danmark. Læs mere på www.liselottehornstrup.com

 

Medvirkende

  • Anja Rykind-Eriksen, forstander, væver og mag.art. i kunsthistorie.
  • Mads Rykind-Eriksen, forstander, cand.mag. i historie og filosofi.
  • Lene Kirkegaard, foredragsholder, højskolelærer, cand. pæd.
  • Dúo Gato Negro, der består af sanger Mike Hecchi og kontrabassist Michell Smedegaard Boysen. Duoen optræder med sange fra den caribiske og latinamerikanske sangskat.
  • Pia Dahl, cand.pæd., foredragsholder, blokfløjtenist, organist, dirigent.

Søndag den 28. juni
Kl. 15.00-16.30: Ankomst, indkvartering og kaffe.
Kl. 16.30: Velkomst v/ Anja og Mads Rykind-Eriksen.
Kl. 19.30-21.00: Introduktion til ugens forløb i værkstedet v/ Liselotte Hornstrup.

Mandag den 29. juni
Kl. 9.30-10.00: Fælles inspiration til dagens tema.
Kl. 10.00-12.00: Værksted.
Kl. 14.00-16.30: Værksted.
Kl. 19.30-21.00: “Marskens maler. Om Emil Nolde” v/ Lene Kirkegaard.
Nolde er født i det sælsomme flade marskland med brusende storme og et uhyre himmelhvælv. Hans kunstneriske udtryk er mange. Han er kendt for sine blomsterbilleder, men også for sine stærkt religiøse billeder. Forskellige rejser, blandt andet til Ny Guinea, kan spores i hans kunst. Emil Nolde er en af de fremmeste ekspressionister, og han var en kort periode medlem af kunstnersammenslutningen Die Brücke. En stor udstilling i Berlin 2019 gjorde op med det entydige billede af Emil Nolde, som den forfulgte kunster, der af Nazi-regimet fik maleforbud. Hvordan blev Emil Nolde forført af det nazistiske regime? Hvilke forbindelser havde han, og hvordan gav det sig udtryk? Hvordan skal vi i dag med den nye viden forholde os til hans værker?

Tirsdag den 30. juni
Kl. 9.30-10.00: Fælles inspiration til dagens tema.
Kl. 10.00-12.00: Værksted.
Kl. 14.00-16.30: Værksted.
Kl. 19.30-21.00: Åbent værksted med vejledning.

Onsdag den 1. juli
Kl. 9.30-10.00: Fælles inspiration til dagens tema.
Kl. 10.00-12.00: Værksted.
Kl. 13.00-17.30: Vi tager bussen ud i det sydjyske med kaffe, gåtur og kulturelt indslag.
Kl. 19.30-20.30: I Rødding Frimenighedskirke: “10 blokfløjter og 1 blokfløjtespiller. Koncert med fortællinger” v/ Pia Dahl.
Hvor mange blokfløjter har Pia Dahl? Det ved hun knapt selv. Men de ti bedste og mest forskellige i hele samlingen får lov at komme med til denne spændende musikfortælling. Den største blokfløjte er på størrelse med Pia selv, og den mindste bor i hendes dametaske. Pia fortæller om blokfløjten, ”ur-instrumentet”, og hun viser os forskellen på klange, muligheder, vaner og traditioner. Der er folkemusik på programmet og musik fra forskellige tider.

Torsdag den 2. juli
Kl. 9.30-10.00: Fælles inspiration til dagens tema.
Kl. 10.00-12.00: Værksted.
Kl. 14.00-16.30: Værksted.
Kl. 19.30-21.00: Åbent værksted med vejledning.

Fredag den 3. juli
Kl. 9.30-10.00: Fælles inspiration til dagens tema.
Kl. 10.00-12.00: Værksted.
Kl. 14.00-16.30: Udstillingsæstetik v/ Liselotte Hornstrup.
Kl. 19.00: Festmiddag med sang.
Kl. 20.30: Fernisering af udstillinger fra holdene på Kreativ sommerhøjskole 2020.
Kl. 21.30: Koncert med Dúo Gato Negro. Koncerten er bygget op omkring sange fra den caribiske og latinamerikanske sangskat.
Derefter ostebord og festhygge.

Lørdag den 4. juli
Kl. 9.00: Morgensang.
Derefter afrejse.

Alle dage er der morgenmad kl. 8, morgensang kl. 9, frokost kl. 12, aftensmad kl. 18 og aftenkaffe kl. 21.

Kreativ sommerhøjskole 2020 på Rødding Højskole har aktiviteter på tre værksteder

  • Skaftevæv. Et farverigt univers
  • Billedvæv. Et farverigt univers
  • Sy og design til beklædning. Et farverigt univers

og forløber parallelt med disse to kurser:

  • Naturvandringer. Vadehavet og marsken
  • Analog fotografi og mørkekammerteknik

Rødding Højskole er en moderne højskole, der bygger på Grundtvigs tanker om folkeoplysning. Skolen blev som Danmarks første folkehøjskole grundlagt i 1844 i kampen for dansk sprog og kultur i grænselandet.

I dag har vi med respekt for historien og traditionen blikket rettet mod nutiden og dens udfordringer.

Skolen ligger i Rødding, midt i det smukke Sønderjylland med den rige historie, natur og kultur. Mod vest Danmarks ældste by Ribe, marsken og Vadehavet. Mod øst Kolding og Koldinghus. Mod syd Tønder, Møgel tønder, Sønderborg og Dybbøl. Der er 2-3 minutters gang ned til byen, der har et varieret udbud af butikker, og ca. 5 minutters gang til Rødding Centret – et sports- og kulturcenter, der huser biograf, bibliotek, cafeteria, bowlingbaner, fitnesscenter og svømmehal m.m.

Skolens bygninger har sjæl – både den smukke hovedbygning og den nyistandsatte stald og lade, der er blevet ombygget til inspirerende under- visningslokaler vha. en donation fra A.P. Møller Fonden på 20 mio. kr. Foruden de korte kurser afholdes lange kurser med vægt på politik, jour- nalistik, litteratur, design og musik samt en række klassiske højskolefag som tegning, livsanskuelse, keramik, historie, skriveværksted og grafisk design.

Materialeudgifter
Der må påregnes materialeudgift til garn på 150-200 kr., som kan købes direkte af underviseren.

Tilmelding og betaling
Betalingsopgørelse modtages pr. mail ca. en uge efter tilmelding eller pr. post, hvis der ikke er angivet en mailadresse. Efter modtagelsen af betalingsopgørelsen indbetales depositum. 2. rate forfalder til betaling ca. 4 uger før kursusstart. Depositum refunderes ikke. Ved afbud senere end 4 uger før kursusstart, refunderes 2. rate ikke.

OBS! Vi beder om dit cpr-nummer, da det er et krav fra Kulturministeriet. Alle cpr-numre behandles fortroligt og kun i lukkede systemer.

Ca. 14 dage før kursusstart vil der blive udsendt velkomstbrev med praktiske oplysninger i forbindelse med ankomsten til højskolen.

Vedr. transport til højskolen
Det er muligt at komme med fællestransporten fra/til Vejen station på ankomst- og afrejsedagen. På ankomstdagen kører bussen fra Vejen Station kl. 15.20. Det er kun muligt at komme med bussen, hvis man har reserveret plads inden kursusstart.

Pris: 4.850 kr. på dobbeltværelse uden bad
(tillæg 1.200 kr. for enkeltværelse).

5.350 kr. på dobbeltværelse med bad.

Tilmelding her eller ring til kontoret på tlf. 7484 2284.

Materialeudgifter
Der må påregnes materialeudgifter på 100-300 kr., alt efter hvor meget du når at sy og hvor mange materialer, du selv medbringer. Det vil være muligt at købe lidt forskellige metervarer hos underviseren.