Strik i farver og mønstre

Billede af Anja Rykind-Eriksen

Anja Rykind-Eriksen

Forstander, skaftevæver og mag. art. i kunsthistorie

21. november - 27. november

Et værkstedskursus. Værkstedsugen 2021

Vi skal strikke fair isle-mønstre fra Shetlandsøerne og lære om farvesætning til disse mønstre. Desuden skal vi arbejde med metoden ‘magiske motiver’, hvor vi laver egne mønstre ud fra koder. En utrolig spændende måde at skabe noget på, som er helt dit eget.

Du lærer at strikke mønstre i farver med teknikken ‘vævestrik’, hvor man strikker med kun én farve ad gangen. At sætte farver sammen kan være udfordrende, og gennem forskellige øvelser arbejder vi på at finde nye og anderledes farvekombinationer.

I monteringen kommer vi omkring opklipning, kanter og montering. En uge i selskab med andre glade strikkere og farverigt strik. Underviser: Bodil Munch, strikker, underviser og foredragsholder.

Kursusprogrammet vil snarest blive lagt op.

Rødding Højskole er en moderne højskole, der bygger på Grundtvigs tanker om folkeoplysning. Skolen blev som Danmarks første folkehøjskole grundlagt i 1844 i kampen for dansk sprog og kultur i grænselandet.

I dag har vi med respekt for historien og traditionen blikket rettet mod nutiden og dens udfordringer.

Skolen ligger i Rødding, midt i det smukke Sønderjylland med den rige historie, natur og kultur. Mod vest Danmarks ældste by Ribe, marsken og Vadehavet. Mod øst Kolding og Koldinghus. Mod syd Tønder, Møgel tønder, Sønderborg og Dybbøl. Der er 2-3 minutters gang ned til byen, der har et varieret udbud af butikker, og ca. 5 minutters gang til Rødding Centret – et sports- og kulturcenter, der huser biograf, bibliotek, cafeteria, bowlingbaner, fitnesscenter og svømmehal m.m.

Skolens bygninger har sjæl – både den smukke hovedbygning og den nyistandsatte stald og lade, der er blevet ombygget til inspirerende under- visningslokaler vha. en donation fra A.P. Møller Fonden på 20 mio. kr. Foruden de korte kurser afholdes lange kurser med vægt på politik, jour- nalistik, litteratur, design og musik samt en række klassiske højskolefag som tegning, livsanskuelse, keramik, historie, skriveværksted og grafisk design.

Materialeudgifter
Du skal medbringe: alt hvad du kan bære af garn og perler, bånd, knapper, evt. en gine, pelsgarn, effektgarn, garn du har opgivet, ufoer (projekter du ikke kan få færdig eller har opgivet). Medbring gerne et udvalg af strikkepinde (især strømpepinde nr. 3 – men ikke i træ) og hæklenåle i forskellige størrelser.

Der er ingen grænser for, hvad vi kan bruge af materialer. Gå evt. ind på Mettes facebookgruppe KREATIV STRIK – NO LIMITS og se mere. Der vil være mulighed for at købe strikkekits og hjemmespundet Artyarn. Mette har udgivet to strikkemanualer, som kan købes på kurset.

Tilmelding og betaling
Betalingsopgørelse modtages pr. mail ca. en uge efter tilmelding eller pr. post, hvis der ikke er angivet en mailadresse. Efter modtagelsen af betalingsopgørelsen indbetales depositum. 2. rate forfalder til betaling ca. 4 uger før kursusstart. Depositum refunderes ikke. Ved afbud senere end 4 uger før kursusstart, refunderes 2. rate ikke.

OBS! Vi beder om dit cpr-nummer, da det er et krav fra Kulturministeriet. Alle cpr-numre behandles fortroligt og kun i lukkede systemer.

Ca. 14 dage før kursusstart vil der blive udsendt velkomstbrev med praktiske oplysninger i forbindelse med ankomsten til højskolen.

Vedr. transport til højskolen
Det er muligt at komme med fællestransporten fra/til Vejen station på ankomst- og afrejsedagen. På ankomstdagen kører bussen fra Vejen Station kl. 15.20. Det er kun muligt at komme med bussen, hvis man har reserveret plads inden kursusstart.