Skaftevæv

Billede af Helle Trolle

Helle Trolle

Udgør en tredjedel af kunstnergruppen Tekstile Illusioner

4. juli - 10. juli

Et værkstedskursus. Væv i flere lag. Kreativ sommerhøjskole 2021

Vi skal væve prøver, som peger mod funktionelle brugstekstiler, og prøve med mere eksperimenterende udtryk. F.eks. to lag, der bytter plads, så der kan komme fyld i mellem lagene i væven – helt ideelt til hynder og rundvævede poser. Tolags-tørklæder med rundvævede ribkanter i crepegarner, omslag med lommer til opbevaring af pensler. Når først princippet er forstået, udvikles nye personlige ideer til opsætninger i teknikken. Skaftevævene sættes op på 4-, 6- og 8-skaftede væve. Der arbejdes på fælles opsætninger, så alle deltagere får mulighed for at lave prøver i de teknikker og materialer, der er beskrevet. Deltagerne bør have kendskab til opsætning af væv. Underviser: Helle Trolle, væver og tekstildesigner.

Kursusprogrammet vil snarest blive lagt op.

Rødding Højskole er en moderne højskole, der bygger på Grundtvigs tanker om folkeoplysning. Skolen blev som Danmarks første folkehøjskole grundlagt i 1844 i kampen for dansk sprog og kultur i grænselandet.

I dag har vi med respekt for historien og traditionen blikket rettet mod nutiden og dens udfordringer.

Skolen ligger i Rødding, midt i det smukke Sønderjylland med den rige historie, natur og kultur. Mod vest Danmarks ældste by Ribe, marsken og Vadehavet. Mod øst Kolding og Koldinghus. Mod syd Tønder, Møgel tønder, Sønderborg og Dybbøl. Der er 2-3 minutters gang ned til byen, der har et varieret udbud af butikker, og ca. 5 minutters gang til Rødding Centret – et sports- og kulturcenter, der huser biograf, bibliotek, cafeteria, bowlingbaner, fitnesscenter og svømmehal m.m.

Skolens bygninger har sjæl – både den smukke hovedbygning og den nyistandsatte stald og lade, der er blevet ombygget til inspirerende under- visningslokaler vha. en donation fra A.P. Møller Fonden på 20 mio. kr. Foruden de korte kurser afholdes lange kurser med vægt på politik, jour- nalistik, litteratur, design og musik samt en række klassiske højskolefag som tegning, livsanskuelse, keramik, historie, skriveværksted og grafisk design.

Materialeudgifter
Der må påregnes en materialeudgift på ca. 350 kr. som betales direkte til underviseren.

Tilmelding og betaling
Betalingsopgørelse modtages pr. mail ca. en uge efter tilmelding eller pr. post, hvis der ikke er angivet en mailadresse. Efter modtagelsen af betalingsopgørelsen indbetales depositum. 2. rate forfalder til betaling ca. 4 uger før kursusstart. Depositum refunderes ikke. Ved afbud senere end 4 uger før kursusstart, refunderes 2. rate ikke.

OBS! Vi beder om dit cpr-nummer, da det er et krav fra Kulturministeriet. Alle cpr-numre behandles fortroligt og kun i lukkede systemer.

Ca. 14 dage før kursusstart vil der blive udsendt velkomstbrev med praktiske oplysninger i forbindelse med ankomsten til højskolen.

Vedr. transport til højskolen
Det er muligt at komme med fællestransporten fra/til Vejen station på ankomst- og afrejsedagen. På ankomstdagen kører bussen fra Vejen Station kl. 15.20. Det er kun muligt at komme med bussen, hvis man har reserveret plads inden kursusstart.