Rødding Revival. Tilbage til rødderne

Billede af Kasper Hofer Østergaard

Kasper Hofer Østergaard

Underviser i Design & Innovation
Billede af Michell Smedegaard Boysen

Michell Smedegaard Boysen

Underviser i Musik & Performance

7. august - 13. august

Højskoleessens. Et ungdomskursus for alle

Seks måneders højskole på seks dage! Rødding Revival er en uges intens højskoleoplevelse, hvor vi har samlet de bedste elementer af et langt højskoleophold og øget intensiteten. Med vores fem spændende moduler er der noget for enhver smag: Brug dine hænder på “Byg noget stort”, bliv mesterkok på “Mad med Aske”, udfold dig kreativt i “Tryk på!”, få fingrene ned i den fotografiske muld på “Red Light District” eller fordyb dig i litteraturen med “Højskolelitteratur”. Alle modulværter er enten nuværende eller tidligere lærere på Rødding Højskole. Rødding Revival er højskole classic med morgensang, foredrag, debat, magisk mandag, værkstedsaften, intimkoncert, fester, bålhygge, fællesskab og masser af fællessang.

Kursusprogrammet vil snarest blive lagt op.

Rødding Højskole er en moderne højskole, der bygger på Grundtvigs tanker om folkeoplysning. Skolen blev som Danmarks første folkehøjskole grundlagt i 1844 i kampen for dansk sprog og kultur i grænselandet.

I dag har vi med respekt for historien og traditionen blikket rettet mod nutiden og dens udfordringer.

Skolen ligger i Rødding, midt i det smukke Sønderjylland med den rige historie, natur og kultur. Mod vest Danmarks ældste by Ribe, marsken og Vadehavet. Mod øst Kolding og Koldinghus. Mod syd Tønder, Møgel tønder, Sønderborg og Dybbøl. Der er 2-3 minutters gang ned til byen, der har et varieret udbud af butikker, og ca. 5 minutters gang til Rødding Centret – et sports- og kulturcenter, der huser biograf, bibliotek, cafeteria, bowlingbaner, fitnesscenter og svømmehal m.m.

Skolens bygninger har sjæl – både den smukke hovedbygning og den nyistandsatte stald og lade, der er blevet ombygget til inspirerende under- visningslokaler vha. en donation fra A.P. Møller Fonden på 20 mio. kr. Foruden de korte kurser afholdes lange kurser med vægt på politik, jour- nalistik, litteratur, design og musik samt en række klassiske højskolefag som tegning, livsanskuelse, keramik, historie, skriveværksted og grafisk design.

Tilmelding og betaling
Betalingsopgørelse modtages pr. mail ca. en uge efter tilmelding eller pr. post, hvis der ikke er angivet en mailadresse. Efter modtagelsen af betalingsopgørelsen indbetales depositum. 2. rate forfalder til betaling ca. 4 uger før kursusstart. Depositum refunderes ikke. Ved afbud senere end 4 uger før kursusstart, refunderes 2. rate ikke.

OBS! Vi beder om dit cpr-nummer, da det er et krav fra Kulturministeriet. Alle cpr-numre behandles fortroligt og kun i lukkede systemer.

Ca. 14 dage før kursusstart vil der blive udsendt velkomstbrev med praktiske oplysninger i forbindelse med ankomsten til højskolen.

Vedr. transport til højskolen
Det er muligt at komme med fællestransporten fra/til Vejen station på ankomst- og afrejsedagen. På ankomstdagen kører bussen fra Vejen Station kl. 15.20. Det er kun muligt at komme med bussen, hvis man har reserveret plads inden kursusstart.