Livsglædens nødvendighed

Billede af Erik Lindsø

Erik Lindsø

Journalist, foredragsholder og forfatter

4. juli - 10. juli

Livsfilosofisk uge om den muntre alvor og det gode liv

”Jeg har samlet på mange skuffelser, men det har jeg ingen glæde haft af.” (Mark Twain). Livsmod er det, vi løbende får sat ind på vores glædeskonto. På dette kursus sætter vi ind på kontoen. Vi byder velkommen til en uge, hvor vi med foredrag, fortælling, sang og samvær slår et slag for livsglædens nødvendighed. Vær med til at opsøge den sammen med teolog David Bugge, filosof Peter Aabo Sørensen, forstander Helle Skaarup, fortæller Niels Ole Frederiksen m.fl. Heldagstur til Møgeltønder, Noldemuseet og vadehavslandsbyen Ballum, hvor vi hører om digteren Jens Rosendal og synger hans sange. Koncertaften. “Livet er en gave, og en gave pakker man ud,” siger Storm P. Vi pakker livsgaven ud. Kursusvært: Erik Lindsø.

Kursusprogrammet vil snarest blive lagt op.

Rødding Højskole er en moderne højskole, der bygger på Grundtvigs tanker om folkeoplysning. Skolen blev som Danmarks første folkehøjskole grundlagt i 1844 i kampen for dansk sprog og kultur i grænselandet.

I dag har vi med respekt for historien og traditionen blikket rettet mod nutiden og dens udfordringer.

Skolen ligger i Rødding, midt i det smukke Sønderjylland med den rige historie, natur og kultur. Mod vest Danmarks ældste by Ribe, marsken og Vadehavet. Mod øst Kolding og Koldinghus. Mod syd Tønder, Møgel tønder, Sønderborg og Dybbøl. Der er 2-3 minutters gang ned til byen, der har et varieret udbud af butikker, og ca. 5 minutters gang til Rødding Centret – et sports- og kulturcenter, der huser biograf, bibliotek, cafeteria, bowlingbaner, fitnesscenter og svømmehal m.m.

Skolens bygninger har sjæl – både den smukke hovedbygning og den nyistandsatte stald og lade, der er blevet ombygget til inspirerende under- visningslokaler vha. en donation fra A.P. Møller Fonden på 20 mio. kr. Foruden de korte kurser afholdes lange kurser med vægt på politik, jour- nalistik, litteratur, design og musik samt en række klassiske højskolefag som tegning, livsanskuelse, keramik, historie, skriveværksted og grafisk design.

Tilmelding og betaling
Betalingsopgørelse modtages pr. mail ca. en uge efter tilmelding eller pr. post, hvis der ikke er angivet en mailadresse. Efter modtagelsen af betalingsopgørelsen indbetales depositum. 2. rate forfalder til betaling ca. 4 uger før kursusstart. Depositum refunderes ikke. Ved afbud senere end 4 uger før kursusstart, refunderes 2. rate ikke.

OBS! Vi beder om dit cpr-nummer, da det er et krav fra Kulturministeriet. Alle cpr-numre behandles fortroligt og kun i lukkede systemer.

Ca. 14 dage før kursusstart vil der blive udsendt velkomstbrev med praktiske oplysninger i forbindelse med ankomsten til højskolen.

Vedr. transport til højskolen
Det er muligt at komme med fællestransporten fra/til Vejen station på ankomst- og afrejsedagen. På ankomstdagen kører bussen fra Vejen Station kl. 15.20. Det er kun muligt at komme med bussen, hvis man har reserveret plads inden kursusstart.