Hækling til beklædning

Billede af Sidsel Sangild

Sidsel Sangild

Designer hækmodeller til ugeblade og garnfirmaer og har skrevet flere bøger om hækling

21. november - 27. november

Et værkstedskursus. Lær teknikkerne. Værkstedsugen 2021

Vi fordyber os i hæklet beklædning og alle de teknikker, der knytter sig til det.  Uanset om det er en lang cardigan, en kort sweater eller en sommerkjole, så kan den hækles ovenfra og ned i ét stykke, og dermed slipper man helt for at sy dele sammen til sidst. Vi kommer igennem en masse forskellige hækleteknikker der kan bruges både til tøj, accessoires og boligtilbehør. Der vil være forskellige måder at slå op på, hækling efter diagram, knapper, knaphuller og teknikker til god finish. Alle kan få noget ud af kurset, men du vil få mest ud af det, hvis du kan grundmaskerne og har lidt erfaring med at hækle. Underviser: Sidsel Sangil, hækler og fagbogsforfatter.

Kursusprogrammet vil snarest blive lagt op.

Rødding Højskole er en moderne højskole, der bygger på Grundtvigs tanker om folkeoplysning. Skolen blev som Danmarks første folkehøjskole grundlagt i 1844 i kampen for dansk sprog og kultur i grænselandet.

I dag har vi med respekt for historien og traditionen blikket rettet mod nutiden og dens udfordringer.

Skolen ligger i Rødding, midt i det smukke Sønderjylland med den rige historie, natur og kultur. Mod vest Danmarks ældste by Ribe, marsken og Vadehavet. Mod øst Kolding og Koldinghus. Mod syd Tønder, Møgel tønder, Sønderborg og Dybbøl. Der er 2-3 minutters gang ned til byen, der har et varieret udbud af butikker, og ca. 5 minutters gang til Rødding Centret – et sports- og kulturcenter, der huser biograf, bibliotek, cafeteria, bowlingbaner, fitnesscenter og svømmehal m.m.

Skolens bygninger har sjæl – både den smukke hovedbygning og den nyistandsatte stald og lade, der er blevet ombygget til inspirerende under- visningslokaler vha. en donation fra A.P. Møller Fonden på 20 mio. kr. Foruden de korte kurser afholdes lange kurser med vægt på politik, jour- nalistik, litteratur, design og musik samt en række klassiske højskolefag som tegning, livsanskuelse, keramik, historie, skriveværksted og grafisk design.

Materialeudgifter
Du skal medbringe: alt hvad du kan bære af garn og perler, bånd, knapper, evt. en gine, pelsgarn, effektgarn, garn du har opgivet, ufoer (projekter du ikke kan få færdig eller har opgivet). Medbring gerne et udvalg af strikkepinde (især strømpepinde nr. 3 – men ikke i træ) og hæklenåle i forskellige størrelser.

Der er ingen grænser for, hvad vi kan bruge af materialer. Gå evt. ind på Mettes facebookgruppe KREATIV STRIK – NO LIMITS og se mere. Der vil være mulighed for at købe strikkekits og hjemmespundet Artyarn. Mette har udgivet to strikkemanualer, som kan købes på kurset.

Tilmelding og betaling
Betalingsopgørelse modtages pr. mail ca. en uge efter tilmelding eller pr. post, hvis der ikke er angivet en mailadresse. Efter modtagelsen af betalingsopgørelsen indbetales depositum. 2. rate forfalder til betaling ca. 4 uger før kursusstart. Depositum refunderes ikke. Ved afbud senere end 4 uger før kursusstart, refunderes 2. rate ikke.

OBS! Vi beder om dit cpr-nummer, da det er et krav fra Kulturministeriet. Alle cpr-numre behandles fortroligt og kun i lukkede systemer.

Ca. 14 dage før kursusstart vil der blive udsendt velkomstbrev med praktiske oplysninger i forbindelse med ankomsten til højskolen.

Vedr. transport til højskolen
Det er muligt at komme med fællestransporten fra/til Vejen station på ankomst- og afrejsedagen. På ankomstdagen kører bussen fra Vejen Station kl. 15.20. Det er kun muligt at komme med bussen, hvis man har reserveret plads inden kursusstart.