Frit maskinbroderi

Billede af Anja Rykind-Eriksen

Anja Rykind-Eriksen

Forstander, skaftevæver og mag. art. i kunsthistorie

4. juli - 10. juli

Et værkstedskursus. Magiske naturbilleder. Kreativ sommerhøjskole 2021

Du designer med nål og tråd og opbygger billedet lag på lag. Vi skal sy frit maskinbroderi, hvor det overordnede tema er naturbilleder. Vi arbejder i fri hånd på almindelig symaskine suppleret med håndbroderi. Der arbejdes i enkle materialer som bomuldsstof, tyl, kilometervis af sytråd og DMC broderigarn. Du lærer, hvordan man opbygger billedet, og du får hjælp til at lave dine egner billeder. Undervejs får du inspiration til nye muligheder, materialer osv., som i et samspil med stof, tråd og maskine kan føre til noget helt nyt. Underviser: Alice Frost, tekstildesigner.

Kursusprogrammet vil snarest blive lagt op.

Rødding Højskole er en moderne højskole, der bygger på Grundtvigs tanker om folkeoplysning. Skolen blev som Danmarks første folkehøjskole grundlagt i 1844 i kampen for dansk sprog og kultur i grænselandet.

I dag har vi med respekt for historien og traditionen blikket rettet mod nutiden og dens udfordringer.

Skolen ligger i Rødding, midt i det smukke Sønderjylland med den rige historie, natur og kultur. Mod vest Danmarks ældste by Ribe, marsken og Vadehavet. Mod øst Kolding og Koldinghus. Mod syd Tønder, Møgel tønder, Sønderborg og Dybbøl. Der er 2-3 minutters gang ned til byen, der har et varieret udbud af butikker, og ca. 5 minutters gang til Rødding Centret – et sports- og kulturcenter, der huser biograf, bibliotek, cafeteria, bowlingbaner, fitnesscenter og svømmehal m.m.

Skolens bygninger har sjæl – både den smukke hovedbygning og den nyistandsatte stald og lade, der er blevet ombygget til inspirerende under- visningslokaler vha. en donation fra A.P. Møller Fonden på 20 mio. kr. Foruden de korte kurser afholdes lange kurser med vægt på politik, jour- nalistik, litteratur, design og musik samt en række klassiske højskolefag som tegning, livsanskuelse, keramik, historie, skriveværksted og grafisk design.

Materialeudgifter
Man kan forvente materialeudgifter på 300 kr. Før kurset modtager du et materialebrev, så du kan finde materialer frem til kurset. Desuden har jeg et udvalg af særlige materialer med, som du kan købe på kurset.

Tilmelding og betaling
Betalingsopgørelse modtages pr. mail ca. en uge efter tilmelding eller pr. post, hvis der ikke er angivet en mailadresse. Efter modtagelsen af betalingsopgørelsen indbetales depositum. 2. rate forfalder til betaling ca. 4 uger før kursusstart. Depositum refunderes ikke. Ved afbud senere end 4 uger før kursusstart, refunderes 2. rate ikke.

OBS! Vi beder om dit cpr-nummer, da det er et krav fra Kulturministeriet. Alle cpr-numre behandles fortroligt og kun i lukkede systemer.

Ca. 14 dage før kursusstart vil der blive udsendt velkomstbrev med praktiske oplysninger i forbindelse med ankomsten til højskolen.

Vedr. transport til højskolen
Det er muligt at komme med fællestransporten fra/til Vejen station på ankomst- og afrejsedagen. På ankomstdagen kører bussen fra Vejen Station kl. 15.20. Det er kun muligt at komme med bussen, hvis man har reserveret plads inden kursusstart.