Broderi – naturligvis

Billede af Bettina Andersen

Bettina Andersen

Uddannet håndarbejdslærer og cand.pæd. i håndarbejde

21. november - 27. november

Et værkstedskursus. Broderi for alle sanser. Værkstedsugen 2021

Broderi for alle sanser. Glæd dig over skønne farver og lækre tråde og garner. En hel uge med fordybelse i broderi, kultur og godt selskab. Vi broderer med udgangspunkt i naturen.

Måske får du den ene dag inspiration fra et vers og næste dag fra et foto. Måske broderer du den ene dag gamle, krogede træer med spiralknuder og franske knuder, den næste dag grøftekantsblomster i et væld af farver og sting. Måske broderer du den ene dag et helt landskab og den næste blot en enkelt detalje. Du når at brodere ganske meget på en hel uge. Og i ugens løb får du både mulighed for frit håndbroderi og maskinbroderi. Underviser:  Bettina Andersen, brodøse og fagbogsforfatter.

Kursusprogrammet vil snarest blive lagt op.

Rødding Højskole er en moderne højskole, der bygger på Grundtvigs tanker om folkeoplysning. Skolen blev som Danmarks første folkehøjskole grundlagt i 1844 i kampen for dansk sprog og kultur i grænselandet.

I dag har vi med respekt for historien og traditionen blikket rettet mod nutiden og dens udfordringer.

Skolen ligger i Rødding, midt i det smukke Sønderjylland med den rige historie, natur og kultur. Mod vest Danmarks ældste by Ribe, marsken og Vadehavet. Mod øst Kolding og Koldinghus. Mod syd Tønder, Møgel tønder, Sønderborg og Dybbøl. Der er 2-3 minutters gang ned til byen, der har et varieret udbud af butikker, og ca. 5 minutters gang til Rødding Centret – et sports- og kulturcenter, der huser biograf, bibliotek, cafeteria, bowlingbaner, fitnesscenter og svømmehal m.m.

Skolens bygninger har sjæl – både den smukke hovedbygning og den nyistandsatte stald og lade, der er blevet ombygget til inspirerende under- visningslokaler vha. en donation fra A.P. Møller Fonden på 20 mio. kr. Foruden de korte kurser afholdes lange kurser med vægt på politik, jour- nalistik, litteratur, design og musik samt en række klassiske højskolefag som tegning, livsanskuelse, keramik, historie, skriveværksted og grafisk design.

Materialeudgifter
Man kan forvente materialeudgifter på 300 kr. Før kurset modtager du et materialebrev, så du kan finde materialer frem til kurset. Desuden har jeg et udvalg af særlige materialer med, som du kan købe på kurset.

Tilmelding og betaling
Betalingsopgørelse modtages pr. mail ca. en uge efter tilmelding eller pr. post, hvis der ikke er angivet en mailadresse. Efter modtagelsen af betalingsopgørelsen indbetales depositum. 2. rate forfalder til betaling ca. 4 uger før kursusstart. Depositum refunderes ikke. Ved afbud senere end 4 uger før kursusstart, refunderes 2. rate ikke.

OBS! Vi beder om dit cpr-nummer, da det er et krav fra Kulturministeriet. Alle cpr-numre behandles fortroligt og kun i lukkede systemer.

Ca. 14 dage før kursusstart vil der blive udsendt velkomstbrev med praktiske oplysninger i forbindelse med ankomsten til højskolen.

Vedr. transport til højskolen
Det er muligt at komme med fællestransporten fra/til Vejen station på ankomst- og afrejsedagen. På ankomstdagen kører bussen fra Vejen Station kl. 15.20. Det er kun muligt at komme med bussen, hvis man har reserveret plads inden kursusstart.