Botanisk plantetryk

Billede af Laura Barüel

Laura Barüel

Uddannet beklædningsdesigner fra Kunstakademiets Designskole

21. november - 27. november

Et værkstedskursus. Kompositionsmetoder. Værkstedsugen 2021

På dette kursus lærer du at lave smukke mønstre af planter på tekstiler. Vi arbejder med bafixanfarver og transferaftryk, hvor planternes form og struktur træder meget tydeligt frem, og hver enkelt lille variation i form og struktur bliver udtrykt. Vi har fokus på farvekomposition og metoder til komposition af motiver. Du kan arbejde med tekstile metervarer til puder, tøj, duge og med motiver til billeder eller andet. Du får også indblik i, hvordan du kan bruge dine tryk til digitale print. Glæd dig til en uge med fordybelse i planternes verden af former og farver og en trykteknik, som er det rene trylleri.

Underviser: Laura Barüel, tekstildesigner og underviser.

Kursusprogrammet vil snarest blive lagt op.

Rødding Højskole er en moderne højskole, der bygger på Grundtvigs tanker om folkeoplysning. Skolen blev som Danmarks første folkehøjskole grundlagt i 1844 i kampen for dansk sprog og kultur i grænselandet.

I dag har vi med respekt for historien og traditionen blikket rettet mod nutiden og dens udfordringer.

Skolen ligger i Rødding, midt i det smukke Sønderjylland med den rige historie, natur og kultur. Mod vest Danmarks ældste by Ribe, marsken og Vadehavet. Mod øst Kolding og Koldinghus. Mod syd Tønder, Møgel tønder, Sønderborg og Dybbøl. Der er 2-3 minutters gang ned til byen, der har et varieret udbud af butikker, og ca. 5 minutters gang til Rødding Centret – et sports- og kulturcenter, der huser biograf, bibliotek, cafeteria, bowlingbaner, fitnesscenter og svømmehal m.m.

Skolens bygninger har sjæl – både den smukke hovedbygning og den nyistandsatte stald og lade, der er blevet ombygget til inspirerende under- visningslokaler vha. en donation fra A.P. Møller Fonden på 20 mio. kr. Foruden de korte kurser afholdes lange kurser med vægt på politik, jour- nalistik, litteratur, design og musik samt en række klassiske højskolefag som tegning, livsanskuelse, keramik, historie, skriveværksted og grafisk design.

Materialeudgifter
Birthe medbringer både råuld og forskellige maskinelt forarbejdede fibre til brug på kurset. Det kan være vanskeligt at vurdere materialeudgiften, men regn med ca. 500 kr. Du skal selv medbringe papir og skrivegrejer, saks og et viskestykke eller lignende stykke stof i en neutral farve. Man er velkommen til at medbringe egen rok eller håndten samt øvrige værktøjer (men ikke uld).

Tilmelding og betaling
Betalingsopgørelse modtages pr. mail ca. en uge efter tilmelding eller pr. post, hvis der ikke er angivet en mailadresse. Efter modtagelsen af betalingsopgørelsen indbetales depositum. 2. rate forfalder til betaling ca. 4 uger før kursusstart. Depositum refunderes ikke. Ved afbud senere end 4 uger før kursusstart, refunderes 2. rate ikke.

OBS! Vi beder om dit cpr-nummer, da det er et krav fra Kulturministeriet. Alle cpr-numre behandles fortroligt og kun i lukkede systemer.

Ca. 14 dage før kursusstart vil der blive udsendt velkomstbrev med praktiske oplysninger i forbindelse med ankomsten til højskolen.

Vedr. transport til højskolen
Det er muligt at komme med fællestransporten fra/til Vejen station på ankomst- og afrejsedagen. På ankomstdagen kører bussen fra Vejen Station kl. 15.20. Det er kun muligt at komme med bussen, hvis man har reserveret plads inden kursusstart.