Ansatte

Lærerne

Mads Rykind-Eriksen

Forstander og cand. mag. i historie og filosofi

Humor, galskab og engagement. Mads er den glade københavner, der er opvokset på stenbroen, men som skæbnen nu har ført til Sønderjylland.

Læs mere

Anja Rykind-Eriksen

Forstander, skaftevæver og mag. art. i kunsthistorie

Organisator og højskolemor. Hvis man ikke selv har styr på sit liv, skal Anja nok få det. Ingen får lov at hænge med ørerne uden, at det straks bliver opdaget.

Læs mere

Inger Storm

Underviser i Tekstil & Håndværk

Jeg er uddannet pædagog i 2004. Har været på et hav af tekstile kurser og altid beskæftiget mig med tekstile teknikker og undervist i forskellige sammenhænge. Jeg har derfor også en bred viden og stor erfaring inden for dette felt.

Læs mere

Stig Bo Matthiesen

Underviser i Journalistik & Mellemøsten

Siden slutningen af 1990`erne har jeg arbejdet med undersøgende journalistik og kulturstof – primært som reportagejournalist.

Læs mere

Kasper Hofer Østergaard

Underviser i Design & Innovation

Jeg er uddannet mediegrafiker i 2011, og har drevet designvirksomheden Tankeværk lige siden. Her udvikler jeg alt inden for visuel kommunikation – både web og tryk. Jeg tror på simpelt og personligt design, og får jeg lov, skal det gerne være bæredygtigt. Det behøver hverken at være højtsvævende eller kunstigt. Det handler om den gode idé – og resten er grundlæggende godt håndværk. Jeg er…

Læs mere

Clara Ernst

Underviser i Design & Innovation

Jeg er den første til at råbe: “Print isn’t dead.” Som designer har jeg en stor passion for det analoge håndværk og er nysgerrig på samspillet med de digitale medier.

Læs mere

Michell Smedegaard Boysen

Underviser i Musik & Performance

Jeg er uddannet kontrabassist, men er også multiinstrumentalist og anvender de fleste strengeinstrumenter og rytmeinstrumenter, foruden tangenter og vokal.

Læs mere

Mette Marie Toftdahl

Underviser i Litteratur & Horisont

Min egen litterære smag spænder vidt. Hos de gamle klassikere fra Homer til Blixen, nyder jeg storheden med et LOL i ny og næ. Det kan blive rigtig nørdet, med scifi, magi/fantasi og teoretiske overvejelser med fx Roland Barthes.

Læs mere

Diana Hofer Østergaard

Underviser i Journalistik & Mellemøsten

Først var det noget med ord. Jeg var ni år gammel, da jeg proklamerede, at jeg skulle være journalist. Egentlig ville jeg gerne være forfatter, for jeg elskede at skrive, men min ni-årige logik sagde mig, at det kunne man ikke leve af – nej, så var det nok bedre at være journalist. Da jeg første gang stiftede bekendtskab med det journalistiske arbejde som elev…

Læs mere

Jakob Tvede Holgersen

Underviser i Politisk perspektiv & USA

Siden jeg var barn, har jeg interesseret mig for politik. Dramaet, personerne, ideologierne bag det hele og frem for alt den grundlæggende erkendelse, der følger af al politisk virksomhed: Tingene kan være anderledes, hvis ellers vi er villige til at kæmpe for det. Min interesse for politik og særligt ideerne, der ligger bag, førte mig til studier i bl.a. filosofi, politisk teori, kultur og historie…

Læs mere

Randi Platz

Underviser i Keramik

Jeg har altid været klar over, at jeg skulle arbejde med mine hænder. At det blev keramikken, var en tilfældighed – min veninde ville gå til keramik i ungdomsskolen og de manglede en for at holdet kunne oprettes – det blev mig. Jeg fik min uddannelse på Designskolen i Kolding og kom på et værksted i København for at lære af de gamle garvede keramikere…

Læs mere

Angelina Owino

Underviser i Foto

Jeg er uddannet fotojournalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus samt fra University of Missouri, hvor jeg har studeret kunst- og pressefotografi.

Læs mere

Georg Bendix

Underviser Livsanskuelse

Barn af den bedre borgerlighed, uddannet i oldtiden som teolog, senere lærer på Rødding Højskole med et broget program, seminarielærer på Ribe Statsseminarium (nu nedlagt) i historie, samfundsfag og religion, forstander på Båring Højskole (nu nedlagt), VUC lærer i Gram (nu nedlagt) og derfra til Rødding Højskole, som overlever os alle.

Læs mere

Erling Kristensen

Jeg er sognepræst og har været det i 10 år. I de seneste fem år har jeg været sognepræst i Rødding og Øster Lindet sogne samt såkaldt “religionspædagogisk konsulent” for hele Ribe Stift. Før den tid var jeg i en årrække højskolelærer på Krabbesholm Højskole, hvor jeg underviste i fag som religion, filosofi, etik, idehistorie og naturfag. Jeg er teolog af uddannelse, men havde inden…

Læs mere

Kontoret

Solvejg Wagner Holst

Som Rødding Højskoles forretningsfører laver jeg regnskab, budget, økonomistyring, strategiske oplæg til bestyrelsen, udbetaler løn og mange andre opgaver.

Læs mere

Gitte Iversen

Gitte er Rødding Højskoles stemme. Det er hende, du får fat i, når du ringer til os. Og der er næsten ikke den ting, som hun ikke kan hjælpe med.

Læs mere

Køkkenet

Henrik Boysen

Henrik er skolens kok. Han brænder for at lave god og velsmagende mad. Det skal være grønt og sundt med friske råvarer lavet fra bunden. Uhm!

Læs mere

Aske Larsen

Århusianer der er glad for mad. Mad skal smage godt og af noget. Jeg elsker at prøve nye smagskombinationer, så kom gerne i køkkenet med ønsker. Jeg har stor interesse for, hvor vores fødevarer kommer fra, og hvad det gør ved vores natur og miljø. Jeg kan godt lide at dyrke have og finde urter og bær i naturen, som kan bruges i maden.

Læs mere

Dorthe Støvlbæk Hedegaard

Skolens omsorgsfulde og nysgerrige spejdermor, som sørger for det grønne pift.

Læs mere

Sanne Rødskilote

Udover en dygtig ansat i Rødding Højskoles køkken, passioneret agurkeavler og ejer pt. Danmarks største samling af EU-afviste krumme agurker!

Læs mere

Conni Laxy

Man får altid et smil, en hjælpende hånd og en frisk bemærkning fra Conni, når man kommer i køkkenet.

Læs mere

Mads Helmersson

Mads Helmersson er køkkenets “benjamin” og seneste ankomne. Mads er igang med at uddanne sig til Ernærings assistent og da Mads selv har prøvet at være højskoleelev, var det oplagt at uddanne sig i det miljø han kender så godt. Når Mads er i køkkenet handler alt om den gode smag og optimal udnyttelse af de friske råvarer.

Læs mere

Praktisk

Inger Storm

Som Oldfrue på Rødding højskole er man her og der og alle vegne, man kender hver en krog. Det er nødvendigt, for at ha overblikket over hvordan der ser ud rundt omkring og vide hvad der skal gøres. Mit arbejde består i at sørge for at der er rent og pænt alle vegne. Nogle gange gør jeg selv rent, og andre gange får jeg hjælp af andre.

Læs mere

Jane Sørensen

Jane hjælper oldfrue Inger med rengøringen. Hun bor i Askov sammen med sin mand og to børn.

Læs mere

Anders Boysen

Når jeg ikke renoverer skolens gamle bygninger og får stedet til at fremstå smukt og præsentabelt, befinder jeg mig gerne i naturen og laver alverdens outdoor-aktiviteter.

Læs mere

John Nielsen

John er skolens snedker, som kan ordne alting!

Læs mere

Kursusværter

Aage Augustinus

Aage Augustinus – cand. mag. historie & religion. Tidligere forstander på Ask Højskole og Rude Strand Seniorhøjskole.

Læs mere

Anette Jensen

Cand.theol., sognepræst

Læs mere

Bettina Andersen

Uddannet håndarbejdslærer og cand.pæd. i håndarbejde

Læs mere

Lillian Hjort-Westh

Foredragsholder, fortæller og tidl. forstander på Bornholms Højskole

Læs mere

Mette Geil

Præst i Rødding Frimenighed, cand.theol.

Præst, fhv. forstander, Krogerup Højskole og Diakonhøjskolen, fhv. næstformand, Folkekirkens Nødhjælp. Uddannet cand.theol. (Aarhus Uni. 1995), journalistisk tillægsuddannelse.

Læs mere

Lars Borup

Lektor, journalist, kommunikationsrådgiver

Har undervist på Journalisthøjskolen i Aarhus siden 1987. Uddannet på Aalborg Stiftstidende (i dag Nordjyske Medier). Har været ansat på både regionale og landsdækkende aviser.

Læs mere

Lotte Dalgaard

Forfatter samt mangeårig underviser i vævning i både ind og udland

Læs mere

Laura Barüel

Uddannet beklædningsdesigner fra Kunstakademiets Designskole

Læs mere

Ib Keld Jensen

Journalist

Har siden 2001 været underviser på Journalisthøjskolens kursusafdeling Update og har deltaget i vurderingen af de årlige optagelsesprøver. Er desuden vejleder på diplomuddannelsen. Har skrevet for blandt andet Berlingske, Politiken og Jyllands-Posten, været redaktionssekretær på BT og er fast tilknyttet DR, og har fingeren på pulsen til medierne gennem pressearbejde for en række store institutioner. Arrangerer desuden pr-kurser på Berlingske og Politikenfor journalister

Læs mere

Erik Lindsø

Journalist, foredragsholder og forfatter

Erik Lindsø er forfatter og kulturjournalist og en af landets mest efterspurgte foredragsholdere og fortællere, der gennem de seneste 25 år har holdt mere end 3000 foredrag. Med udtræk fra litteratur og filosofi, muntre historier og humorens bid, sætter han tilværelsen under lup. En række af hans livsbetragtninger er udkommet i bøgerne ”Der er nu noget ved livet, man ikke finder andre steder” og ”Livet…

Læs mere

Eva mm Engelhardt

Tekstilkunstner og uddannet tekstilformidler fra Håndarbejdets Fremmes Seminarium (HFS) med broderi som speciale

Læs mere

Sidsel Sangild

Designer hækmodeller til ugeblade og garnfirmaer og har skrevet flere bøger om hækling

Læs mere

Malene Sandal

Uddannet keramiker fra Designskolen Kolding og keramiklærer på Rødding Højskole.

Læs mere

Mette Larsen

Finalist i 'Den Store Strikkedyst' på TV Syd i 2015

Læs mere