Magtens fremtid – og demokratiets v/ Clement Kjersgaard, tv-vært

onsdag den 2. september Pris 75 kr. (gratis for kursister) arrangementer

I 1989 turde verden tro på: demokrati, frihed, marked, internationalt samarbejde. Den vestlige verden havde, til sin egen forbløffelse, vundet den Kolde Krig og triumferet i idékampen. Men er den sejr ved at blive opløst, bid for bid?”

Ifølge Clement Kjersgaard er situationen ganske dramatisk: “Demokratiet ER i krise – under pres både oppefra og nedefra, udefra og indefra. Samtidig (og forbundet hermed) vokser listen af de problemer, der skal håndteres – fra klimaet til økonomien. Men magthaverne (både indenfor og udenfor det politiske system) har endnu til gode at forstå omfanget af forandringerne – og deres konsekvenser”.

Kjersgaard (f.1975) tog sin studentereksamen i Hong Kong og gik derefter på Universitetet i Oxford. Som 11-årig startede han i 1987 Århus Børneradio; i 2002 magasinet RÆSON (raeson.dk) og i 2012 Danmarks Vidensfestival. Siden 2004 har han for DR været skaber af og vært på et hav af tv-programmer; under coronakrisen vendte han tilbage til radiomediet (på P1). Desuden foredragsholder, forlægger og skribent, vinder af bl.a. Publicistprisen, Den Berlingske Journalistpris og (som den første) Hal Koch-prisen.

Læs mere på www.kjersgaard.com