Hvad handler politik egentlig om? Politik kan være både splittende, polemiserende og polariserende, og det kan virke som om, at politik udelukkende er en gold og kynisk kamp om magt og retten til at bestemme. Men det er en forkert opfattelse efter min mening.

Nej, politik er derimod – som den kære Aristoteles formulerede det – først og fremmest et fælles foretagende: En åben og kollektiv skabelsesproces, der er nødvendig for at opbygge og udfolde et samfund! Politik skaber nemlig det fællesskab, som er dets forudsætning. Det evige spørgsmål er bare: Hvilket samfund vil vi have? Hvad skal det bestå i? Hvad er dets rammer, dets indhold og retning?

På en højskole er det vores opgave at finde gyldige svar på disse spørgsmål og på vores fælles problemer. For på en højskole er det netop den levende vekselvirkning og den vedkommende samtale mellem mennesker, som er meningen med det hele. Her skal der være højt til loftet, og her skal der være mulighed for at prøve sig selv af og være uenig med andre (uden at man bliver dødeligt uvenner af den grund). Og netop af denne grund holder jeg også så utrolig meget af at undervise og bo på en højskole.

Hvordan det præcist endte med, at jeg blev lærer på Rødding Højskole, er en længere fortælling, men kort fortalt kan man sige, at rejsen allerede begyndte, før jeg blev født. Jeg kommer nemlig ud af en stolt højskoleslægt og er vokset op på henholdsvis Danebod Højskole og Støvring Højskole.

Af uddannelse har jeg en kandidat i historie fra Københavns Universitet, men jeg har også studeret samfundsvidenskab og kulturstudier ved universitetet i Dublin og Lund. Jeg elsker at fordybe mig i fortidens store samfundskonflikter, fordi det gør mig i bedre stand til at kunne begribe min egen samtid. Historie gør det imidlertid ikke det alene. Derfor giver jeg mig også gerne i kast med det brede kulturstof – filosofi, kunst, litteratur, musik osv. Som min farfar altid sagde: “Der skal både sovs og kartofler til.”

Inden jeg kom til Rødding Højskole, nåede jeg bl.a. at arbejde som embedsmand for Nordisk Råd, Nordisk Ministerråd og EU-Kommissionen. Jeg har også haft æren af at være med til at redigere og udgive flere tidsskrifter og bøger af forskellig art.

Af fritidsinteresser og småsysler kan jeg nævne følgende ting, som jeg forlyster mig med i mine vågne timer: Jeg ser japanske tegneserie, surfer “the dark, dark web”, skriver dagbog og sjofle lejlighedssange, gør mig forstandig på dansk revys historie og lytter til gamle revy-klassikere, løber lange ture, orienterer mig inden for den nyeste herreekvipering og planlægger en indre revolution.