Randi Platz

Underviser i

Jeg har altid været klar over, at jeg skulle arbejde med mine hænder. At det blev keramikken, var en tilfældighed – min veninde ville gå til keramik i ungdomsskolen og de manglede en for at holdet kunne oprettes – det blev mig. Jeg fik min uddannelse på Designskolen i Kolding og kom på et værksted i København for at lære af de gamle garvede keramikere i faget – siden er jeg uddannet lærer i billedkunst på Ribe Statsseminarium. Nu er jeg selv en gammel garvet keramiker med eget værksted og butik i Malt.

Når jeg arbejder med keramik, glemmer jeg tid og sted. Jeg kan godt lide at eksperimentere og prøve nye ting – min tilgang er, at det skal være sjovt at lave keramik, og at nye former kan opstå ved at vende tingene på hovedet, både fysisk og tankemæssigt.

Keramik behøver ikke være snorlige for at være pænt, det må godt have et håndgjort touch – bare man har gjort det bevist og man har gjort sig umage.

Jeg arbejder både i stort og småt og i mange forskellige ler-arter. Jeg laver udstillinger og sælger min ting på kunsthåndværkermarkeder og butikker rundt om i Danmark. Jeg går op i kunst, design og indretning og suger til mig af inspiration fra naturen over folkekulturer til storbyarkitektur.

Al min fritid og lidt til går med min hest – det er her jeg stresser af og lader op.

Læs mere på www.randiplatz.dk