Mathilde Kjerkegaard Kristensen

For mig er der ingen højskole uden musik. Der er intet, der så let kan samle mennesker som det at synge og spille sammen. Det er lige til at få gåsehud af. Sådanne øjeblikke med smil og samhørighed får god plads på en højskole, og det er derfor, jeg ikke har kunne slippe højskoler siden jeg selv var elev på én. 

Jeg er uddannet cand. mag. i musikvidenskab fra Københavns Universitet og har undervejs og efterfølgende arbejdet som musiklærer og korleder på diverse københavnske musikskoler. Derudover har jeg spillet, så meget jeg kunne – både som saxofonist, pianist og sangerinde i alle mulige mindre bands, større orkestre og kor. Senest har jeg været med i Bastian Bertelsen Band, kvartetten JANE og kvindekoret Karitas. En gang i mellem laver jeg også mit eget, men kun for sjov. 

Jeg er beriget med et ægte pophjerte og elsker at danse. Jeg har danset alt fra salsa og dancehall til swing og flamenco. Jeg er altid til at finde på et dansegulv til Earth, Wind and Fire, og så synes jeg, guilty pleasures er til for blive, at man skal stå ved dem, spille dem, synge dem og danse til dem.