Marie Fredholm Hansen

Jeg har altid haft en tanke eller nærmere en idé, det er måske snarere en drøm, om at redde verden. Spørgsmålet var jo bare hvordan. Arkitektur tænkte jeg. Heri kan jeg skabe en ny virkelighed. Og således blev det. Jeg pakkede mine tasker i 2016 og drog til Nordens Paris for at lære om arkitektur, og siden da har jeg ikke set mig tilbage.

Min force er bæredygtig arkitektur, og min tilgang er eksperimenterende og kreativ. Jeg har som oftest mange bolde i luften, hundredvis af eksperimenter i ærmet og en lang liste af skøre ideer. Med sidefag som “Kan det komposteres?” og “Upcycle” udforsker jeg bæredygtighed yderligere ved at give nyt liv til affald, eksperimentere med bio-plast og upcycle tøj fra den lokale genbrug.

Foruden min faglighed har jeg en stor interesse for kunst. Siden barnsben har jeg tegnet, malet og lavet keramik. I mit voksenliv har jeg valgt sideløbende med studierne at forsætte denne kunstneriske rejse. Dette har bragt mig til Wien for at lære Croquis, åbnet mine øjne for streetart og givet mig en stor interesse for keramik.
Derudover elsker jeg at bage, fordi det gør, at verden dufter bedre, og jeg elsker planter, fordi de renser luften. Jeg kan ikke få nok farverigt tøj – fordi det er sjovere at være i et rum med spraglet tøj, end at alt er sort.

Jeg er højskolelærer, fordi jeg elsker fællesskabet, samværet og nærværet.
Højskolen bringer mennesker sammen, og herigennem kan følelser formidles, svære emner kan blive diskuteret, og sammen kan vi reflektere over livet. Måske endda også redde verden. Eller i hvert fald prøve på det.