Anja Rykind-Eriksen

Underviser i

Organisator og højskolemor. Hvis man ikke selv har styr på sit liv, skal Anja nok få det. Ingen får lov at hænge med ørerne uden, at det straks bliver opdaget.

Et ophold på højskolen skal primært handle om hjemlighed, faglighed og afklaring. Man bruger en periode af sit liv på at fordybe sig i og blive bevidst om sig selv som individ, sit videre livsforløb eller en faglig side af sig selv, som man ønsker udbygget eller udfordret.

Design, kunsthåndværk og kunst er mine faglige hjertebørn, både på det praktiske og teoretiske plan. Mine store skaftevæve er en fast bestanddel af mit liv, ligesom jeg elsker at gå på opdagelse i den kunst-, design- og kunsthåndværksmæssige verden, vi er omgivet af. Denne begejstring for det æstetiske ønsker jeg at formidle videre til alle dem, jeg kommer i nærheden af. For hvad var livet værd uden kunstens kraftfulde, humoristiske eller politiske kommentarer til tiden?

Nysgerrighed og rummelighed er de karaktertræk, jeg vægter højest i mit arbejde som højskolelærer. Vi kommer alle med et uanet, og måske uopdaget, antal potientialer, som bare venter på at blive udforsket i mødet med “de andre”. Men man må turde vise noget af sig selv og turde begive sig ud, hvor man ikke kender svaret på forhånd. Højskolen har en unik mulighed for at skabe de optimale rammer for netop dette møde mellem “mig” og “dem”. En smeltedigel for forskellighed, med mulighed for at blive udfordret i sin egen selvforståelse og sit syn på verden.

Hjemlighed og mødet mellem mennesker er således det essentielle for mig. Med en status som mor til syv børn fylder de dagligdags og jordnære ting en del. Og jeg nyder det. For det er her, ens værdier og holdninger skal stå deres prøve. Således er vi som familie en integreret og særdeles synlig del af skolens daglige liv. Både i hverdagens almindelige situationer og i de mere festlige. Jeg ser frem til at møde jer og dele hverdag og fest med jer i en periode af jeres liv.