Leverandør af fællesskab siden 1844

Korte kurser

Uanset om du er interesseret i livsfilosofi, religion, historie, sang, tekstil, grænseland, litteratur, humor eller naturvandringer har vi et kursus, der passer til dig.

Højskoleophold

Hvert hovedfag kombineres med fire sidefag. Hovedfagene kan også kombineres på tværs ved at vælge et nyt hovedfag i 2. periode.

Rødding Højskole er Danmarks første højskole, grundlagt i 1844 og inspireret af Grundtvigs tanker. Her finder du et væld af muligheder - blandt andet inden for design, politik, journalistik, musik, tekstil og litteratur. Vi glæder os til at se dig!

Læs mere om vores hovedfag

Design & Innovation

I Design & Innovation arbejder vi med en bred vifte af design, og vi introducerer dig til en række forskellige designdiscipliner: grafisk design, arkitektur, møbeldesign foruden grundlæggende designprocesser og kreativ tænkning.

Måske tror du, at du gerne vil arbejde med grafisk design, men finder ud af, at du er vildt god til at tænke i rum og arkitektur; eller du er 100% sikker på, at du skal være møbeldesigner, men finder ud af, at skrifttyper er det fedeste i verden. På Rødding Højskole tager vi os tid at snuse til mere én designdisciplin, så du kan blive klogere på, hvilken retning du gerne vil gå. Undervejs vil du blive inspireret af gæstelærere og designere, der tænker og arbejder på nye måder.

Læs mere
Glædelig Valentinsdag fra kærlighedspatruljen♥️

Vi savner vores planter, venner, underbukser og kæledyr derhjemme, men vi har det godt her på Rødding Højskole!
Vi søger per 1. august 2024 en ny underviser på hovedfaget Design & Innovation. Er det dig, eller kender du måske en, som kunne have interesse?

Din profil må gerne afspejle erfaring inden for arkitektur, møbeldesign eller lignende. Og så skal du selvfølgelig besidde glæden ved at formidle til unge mennesker på højskole.

Det at være højskolelærer på Rødding Højskole er mere end et 8-16 job - det er en livsstil, hvor det handler om at bidrage til udvikling af højskolens læringsrum og samværsform♥️

Læs mere om stillingen på vores hjemmeside https://www.rhskole.dk/hoejskolen/ledige-stillinger/
“At gå på Rødding Højskole har for mig været noget helt enestående. Dét at være omgivet af så mange engagerede og initiativrige mennesker; elever såvel som lærere, har enorm værdi for et fællesskab. Og netop sådan et fællesskab tager man del i på Rødding. Højskolen har givet mig energi samt nye perspektiver, der har åbnet min verden. Om det så har været til morgensamling, på studieture, over kaffen, til undervisning eller gennem samvær med mine søde venner.”

// Nina Halkier, efterår 2023

Nina beskriver en del af Rødding Højskoles værdigrundlag med hendes helt egne ord. Nemlig at vi har fokus på at understøtte det enkelte menneskes nærvær, begejstring og læringslyst samt evnen til nysgerrighed og forundring♥️
Elevforeningens bestyrelse har været på besøg i weekenden♥️

Der findes mange måder at bibeholde kontakten på med sine gamle rødder efter endt højskoleophold. Én af dem er at melde sig ind i elevforeningen.

Elevforeningen står bl.a. for at arrangere årlige elevmøder, forårsfesten og julefrokosten, Revival og månedlige meet-ups i København og Aarhus. Alt sammen for at kunne bevare de gode relationer fra højskolen.

I denne weekend har elevforeningens bestyrelse haft årets første møde, hvor de har gennemgået fremtidige planer for, hvordan elevforeningen skal se ud. Derudover har de deltaget i elevweekendens arrangementer og spredt smil på højskolen.

// @rhelever 
// @rodbarkobenhavn 
// @rodbaraarhus 
// @roeddingrevival
Så er der åbnet for tilmelding til dette års litteraturseminar, der finder sted den 15.-17. marts! ☀️

I år sætter vi igen fokus på oversættelsesarbejdet og samler en række forfattere, oversættere, formidlere og forskere til samtaler hen over en weekend om denne ofte oversete kunst i litteraturen.

Hop ind og tilmeld dig på hjemmesiden, og vær med til en weekend, hvor vi sætter den gode litteratur og samtalen om den i højsædet, og hvor vi slår et slag for vigtigheden af oversættelser i verdensklasse. 💪