Leverandør af fællesskab siden 1844

Korte kurser

Uanset om du er interesseret i livsfilosofi, religion, historie, sang, tekstil, grænseland, litteratur, humor eller naturvandringer har vi et kursus, der passer til dig.

Højskoleophold

Hvert hovedfag kombineres med fire sidefag. Hovedfagene kan også kombineres på tværs ved at vælge et nyt hovedfag i 2. periode.

Rødding Højskole er Danmarks første højskole, grundlagt i 1844 og inspireret af Grundtvigs tanker. Her finder du et væld af muligheder - blandt andet inden for design, politik, journalistik, musik, tekstil og litteratur. Vi glæder os til at se dig!

Læs mere om vores hovedfag

Design & Innovation

I Design & Innovation arbejder vi med en bred vifte af design, og vi introducerer dig til en række forskellige designdiscipliner: grafisk design, arkitektur, møbeldesign foruden grundlæggende designprocesser og kreativ tænkning.

Måske tror du, at du gerne vil arbejde med grafisk design, men finder ud af, at du er vildt god til at tænke i rum og arkitektur; eller du er 100% sikker på, at du skal være møbeldesigner, men finder ud af, at skrifttyper er det fedeste i verden. På Rødding Højskole tager vi os tid at snuse til mere én designdisciplin, så du kan blive klogere på, hvilken retning du gerne vil gå. Undervejs vil du blive inspireret af gæstelærere og designere, der tænker og arbejder på nye måder.

Læs mere
Hallihalløj derude! Er I klar til litteratur takeover? Det er vi😍

Jeg, Gudrun, er 20 år gammel og kommer fra København. Det jeg elsker mest ved højskolen er, at man kan blive inspireret og glædes ved andres opture og kreationer. I hverdagen får jeg tiden til at gå med strik og spas og hygge med mine skønne højskolevenner🫶🏼

Jeg, Lukas, er 20 år gammel og kommer fra Vojens😎 Jeg elsker at være på højskole, fordi jeg er sammen med så mange rare mennesker og har sjove og spændende fag. Jeg får tiden til at gå med musik, bøger og gode venner🤘🏼🤓

Følg med i ugen - så deler vi vores hverdag med litteraturfaget og andet gøgl♥️
Arrgghh, splitte mine bramsejl⛵️🏴‍☠️

I weekenden før påske stykkede Oplevelsesdesign en spændingsfyldt weekend sammen for hele skolen, hvor kostumer og roller var gennemført til punkt og prikke!

Historien gik på Kaptajn Blodskæg, som herskede over verdenshavene. De forskellige skibe og besætninger dystede i et brag af en kamp om nøglen til den gemte skat… Atlantis🌊✨💰 Sikke en fest!
“Aldrig har jeg været så meget i nuet, som i mine fire måneder på højskole. Jeg havde et enormt behov for at suge alt til mig - den spændende undervisning, fjollede eftermiddagsaktiviter og nye venskaber. Jeg var ikke klar over, hvor social anlagt jeg var, inden jeg startede. Men i fællesskab fik vi skabt et rum, hvor det var muligt for mig at slappe af og lade op i andres selskab. Om det så var i stilhed med hver sin bog på biblioteket, en fælles lur i auditoriet eller en film søndag eftermiddag.”

// Ida Brejnholt, efterår 2023

Ida beskriver tiden på højskole rimelig godt. Hverdagen er intens og fyldt ud med fag, fællesskab og hundredvis af andre gode sager. Men vigtigst af alt er hverdagen også et rum, hvor du bare kan være dig selv♥️
Glimt fra vores sidste caféaften!

Alle eleverne lavede stjernegode performances med saxofon, sang, dans og en masse andre ting⭐️ Alt sammen i foredragssalen, som blev tryllet om til et stemningsfyldt og kunstnerisk univers af caféudvalget👏🏼
Sidste onsdag var vi på grænselandstur til Flensborg, Dannevirke og Ballum♥️

Madpakkerne blev smurt kl. 06, og så var det ellers over stok og sten. Vi besøgte Helligåndskirken i Flensborg midtby, den store Istedløve og snakkede med eleverne på den danske skole, Duborg-Skolen, om det at føle sig både dansk og tysk.

Turen gik videre mod Dannevirke og dets lille-bitte museum. Vi sluttede af i smukke Ballum, hvor vi kunne skue ud over marsken og Vadehavet🌊 Og så fik vi en smagsprøve på det sønderjyske kaffebord på Klægager - Danmarks smukkeste bondegård.

Det kan vi altså godt anbefale!