Rødding Højskole 175 år

Rødding Højskole fejrer 175-års jubilæum

Den 7. november er det præcis 175 år siden, at Rødding Højskole slog dørene op for det første elevhold, og dermed kan højskolebevægelsen også fejre 175-års jubilæum. Dét markerer vi med flere store arrangementer i løbet af året, et jubilæumskursus og udgivelse af en jubilæumsbog.

Arrangementer

• Den 2. - 3. maj holder højskoleforeningen sin årlige generalforsamling på Rødding Højskole. Se program og tilmelding her
  • Den 9. - 11. august er årets store elevstævne, som Folkeklubben indleder med en kæmpe koncert i højskolegården. Læs programmet og foretag tilmelding her
  • 2. - 8. november afholder vi jubilæumskurset ”De dybeste rødder” - fortællinger om Danmarks folkesjæl i historie, kunst, litteratur, natur og tro. På kurset tager vi på en rejse ind i dansk historie, kunst, litteratur, natur og tro til de fortællinger, som i dag har betydning for os, fordi de har været med til at forme os som folk, og som dem, vi er, når vi kalder os danske. Se program og tilmelding her
  • Den 7. november er der Åbent Hus kl. 15.00-17.30 med reception taler, sange og optræden ved skolens kor og musikhold samt bogreception i fbm. jubilæumsbogen. Efter tale af skolens formand Morten Skov Mogensen og forstander Mads Rykind-Eriksen vil ordet være frit.

Bogudgivelse

I forbindelse med jubilæet udgiver skolen bogen ”Viljen til Rødding”, der handler om skolens genstart i årene omkring 2006-2009, og hvordan dette lykkedes på baggrund af et kolossalt lokalt engagement. Bogen skrives af Erik Lindsø, forfatter og journalist, og udkommer til elevstævnet i august. Desuden er 150-års jubilæumsbogen blevet genoptrykt og kan downloades her.

Jubilæumsgave

Er man interesseret i at give en jubilæumsgave, ønsker skolen sig nye stole til Køreladen til erstatning af de gamle plastikstole. Stolen hedder Butterfly og er tegnet af møbelarkitekt Niels Gammelgaard, der har vundet en lang række danske og internationale priser.

Stolen koster 3000 kr., hvor giverens navn indgraveres på ryggen. Betaling kan ske til Frøs Sparekasse reg.nr. 9740 og kontonr. 0004869540 eller ved MobilPay 62543. Mærk indbetalingen med det navn, der skal stå på bagsiden af stolen.